Thursday, July 28

--sukati lah kalau aku nak pakai bomoh!!--

salam 1 malaysia semua~

apa pendapat kamu-kamu semua tentang perigi cari timba??perempuan yg terhegeh2 dengan seorang lelaki??uishh,panas jugak tajuk entri ni kan.ok,abaikan..cheese!


'
'aku suka dia tapi dia suka ke kat aku??sapalah aku ni,tak padan langsung la dengan dia'

->ini dialog perempuan yang berfikiran waja.ahah!

'aku tau dia mesti suka aku punya..aku kan cantik,tak macam sekian2 tu..blablabla'

->yg had ni pulak perempuan yg sikit punya poyo la aku cakap.oi,berpijaklah di bumi ya nyata wei...<!--more-->

ok,to be frank aku taklah memandang seseorang wanita tu dari sudut yg negatif kalau dia terhegeh2 nak dapatkan seorang guy tu as long as dari jalan yg HALAL!maksud aku,mungkin melalui cara dengan memohon doa supaya dijodohkan dengan sekian2 ke...insyaAllah,kalau itu mmg dah jodoh kita,tak kan kemana.ye dak?

tapi kalau yang terhegeh2 sikit punya biadap bilamana mereka menggunakan taktik kotoq,for instance berjampi serapah segala macam lah,fuhh sana fuhh sini semata2 adore gila dekat sorang lelaki ni ha..tak kira laki orang semua kau nak cekau..normally,jawapan tipikal yg akan keluar 'dah jodooooooooooooooooooooooooooooooooooohh'!!PERGH,KALAU DAH TAKTIK KOTOQ GITU YANG KORANG PAKAI,LAGI NAK BAGI JAWAPAN BASI TUH!!panas...panas...


bila cara terang dorang tak dapat,cara gelap kan ada....memanglah terang2 dah jatuhkan maruah para wanita manusia macam ni..tolong la,buang virus SS (syok sendiri) tu!kalau bukan demi aku (tetiba pulak??),paling2 korang pikir la pada yg atas sana,dia Maha segala2nya..takkan la korang nak tambahkan dosa yang sememangnya ada tu dengan dosa yg syirik ni.malu lah!

apa,takut jodoh hilang ke kalau tak buat benda syirik tu???

lek luuuuuuuhh (aku dah terikut2 sleng cat farish dalam film 'semerah cinta stilletto pulak dah..)!!!!!!haha

bukankah Allah menciptakan setiap hambaNya tu berpasangan..kan??kan??

sesungguhnya..
PEREMPUAN YANG BAIK ITU HANYA UNTUK LELAKI YANG BAIK

PEREMPUAN YANG JAHAT ITU HANYA UNTUK LELAKI YANG JAHAT

Hmm..
aku ingat bila zaman dah serba canggih dunia dah maju,tak da la lagi AKTIVITI 'fuhh sana fuhh sini ' ni..

p/s :
alangkah indahnya dunia kalau kita dapat jumpa jodoh kita tu secara tak sengaja.i mean,mungkin depan masjidil haram ke..tapi kalau jumpa jodoh depan halaman rumah time menyapu sampah pun boleh jadi juga kan..romantiandes *keninkeninkenin* ...keh3...

--pamit--

22 comments:

Sofia said...

Takot dgr pasal kes2 bomoh membomoh utk mendapatkan cinta gadis/jejaka... Selalunya kes macam ni berlaku pd gadis/jejaka yg mmg xdapat terima hakikat... Kesian pd mangsa keadaan....

r.k said...

kalau dah jodoh , jumpa masa sapu sampah depan rumah pun bahagia .
keh keh keh

koshary said...

kalau nak wanita mcm Fatimah Az-zahra, cuba jadi mcm Ali AS, kalau nak lelaki mcm Ali AS, cuba jadi mcm Fatimah Az-zahra. =)

sedang mencuba sedang mencuba.

banyakkan zikir moga jauuuuuh kita dari sihir sihir durjana ni. ameen.

wanie m'nJ said...

@ sofia , betul tu!takot kalau kita yg jadi mangsa.mintak dijauhkan...

wanie m'nJ said...

@r.k,hahahaha,betol!betol!betol!!tapi kalau dah x de jodoh,berkapel lah lama mana sekalipun,tetap jugak tak menjadi.. :(

wanie m'nJ said...

@koshary,trimas..tp kdg2 saya pelik jugak.usahkan orang yg kuat ilmu agamanya pun boleh tkena sihir (saya ada pengalaman),ni kan lg yg tak teguh iman..

r.k said...

doa dimakbulkan ketika anda berusaha bukannya ketika meminta . :)

sYazY_dZaiMa said...

uik, menakutkan. mintak2 dijauhkan la benda2 camni. sebab tu kdg2 nak berkawan pun kena hati-hati.

kusut said...

aku susah nak pecaye la benda2 bomoh ni. bukan aku nk kata benda ni tak wujud, aku dah penah witness satu couple yg org kata melibatkan bomoh. pasangan dia tersangat setia sampai dah masuk hospital kene pukul pun still cintakan pasangan dia. tapi ke tu memang cinta?

aku cuma rasa kadang2 tu org cepat sgt buat kesimpulan dia ni guna bomoh, org tu guna bomoh, walaupun rasenye dekat 99% of the time takde bukti yg nyata pun. cuma coincidence yg susah nk percaya je

Fina Sophie said...

baca kat part read less td tu ingatkan nak kutuk pmpuan yg perigi cari timba. baru nak fight balik. rupanya about yg guna bomoh2. ngahaha.

mls nak komen pasal bomoh2 tu. plus, tak pernah lagi tgok dpn mata. minta dijauhkanlah.

tp nak tmbh satu bnda. kalo dah jodoh, dekat 100penulis ni pun bolehhh terjumpa kannn haha =D

.s.o.f.i.a. said...

kalau berbomoh2 bagai ingat bley bahagia kekal ke anak cucu ka????? seronok ka idop ngan laki yang macam kerbau kena cucuk idong???? (eh, lembu ka kerbau ek???? skati aku la.....)

d_tieah said...

Aku ade minat sorang mamat ni..
Lg satu, aku bukan mudah untuk jatuh cita dan bila dah jatuh cinta tu, sukar untuk aku lupakan..
Selama aku hidup 21 tahun ni, hanya 2 org je lelaki yang aku betul2 syg..
Lelaki pertama dulu aku dah boleh lupa setelah 5 tahun aku simpan perasaan kat dia.. Lelaki kedua muncul dan aku sangat2 sayang kan dia. Tp, dia GAY. Ohhhh..
Aku couple skrg pun hanya aku nak jaga hati org tu.. X sanggup aku nak lukakan perasaan org..
Huhu..
Pnjg plak komen aku ye..
Ni bukan komen tapi dh jadi luahan perasaan aku dah..
Wakaka..

yanee :D said...

kalau kita bunuh org konfem dah kena gantung, tapi kalau bomoh hantar santau, xde pulak nak kena bunuh. apa macam?

nur.sa said...

tak tahu nak komen kalau bab membomoh ni. lagipun tak pernah jumpa depan mata, dan jugak rasanya dikelilingi oleh mereka yang alhamdulillah baik-baik semua. :)

apa-apa pun, kita berdoalah moga dikurniakan pasangan yang baik dan berkekalan dunia akhirat,diberkati Allah. titik pertemuan boleh datang dalam banyak cara. berusahalah!

Raja Fiqri Fauwaz said...

ade lagi ke?

cIk JanNah said...

jodoh ada 3 jenis
1. jodoh syaitan
2. jodoh jin
3. jodoh Allah
(tiru syurga cinta)

bila dah jumpa bomoh maknanya jodoh jin yang dia dapat. menyihir orang untuk mendapatkan cinta dan sekaligus zahir nya skali. tapi azab kemudian hari lu tanggung la sendri.

wanie m'nJ said...

@ r.k , haha betul3x!! :D

@ sYazY_dZaiMa , dunia maju skrg ni pun ada lg 8tvt mcm ni...insyaAllah mintak jauhkn.. :D

@ kusut , haha sah la org kata CINTA ITU BUTA smp2 kena belasah pun masih sayang lg..caiyaah la!

wanie m'nJ said...

@ fina sophie , saya pun tak paham kenapa tiba2 saya nak buat psl bomoh2 ni..tp still sama kan dgn prigi cari timba?haha,nak fight ka,mai sini!!tak bleh bla statmen ni,'kalo dah jodoh, dekat 100penulis ni pun bolehhh terjumpa kannn',hahak =D

wanie m'nJ said...

@ sofia , tau x pa!!buat rugi je...haiyoo~

@ d_tieah , sedihnya baca kesah akak..tp bila part GAY tu,sumpah gelak!!!mcm mana boleh mcm tu..*sigh*
luahan hati juga saya sudi dgr..haha.tp i bukan dr.cinta YA!

@ yanee , ha'ah!sokong BERGANDA2!!tu la,padahal klu hantar santau tu kira sewaktu dgnnya jugak kan,still boleh bunuh orang secara senyap..lek luuhh,bunuh ke santau ke kalau dah mcm tu..akhirat sana akan menanti!

@nur.sa , amin!!saya buat entri ni pun atas pengalaman sndriri... :)

wanie m'nJ said...

@ raja fiqri fauwaz , jap2!apakah maksud soklan anda...x paham..hehe.

@ cik jannah , pa'kal mcm familiar ja..haha..biasanya jodoh jin x kan kekal lama...kan? :)

humbleyat said...

kes bomoh ni sentiasa menjadi2.bak kata yanee, kes santau memang tak diterima mahkamah kerana tiada bukti yg kukuh, laporan perubatan pun hanya membuktikan penyakit misteri shj.
bgaimana nak teruskan bicara, sedangkan seorg doktor belum boleh memberi kesaksian.

hm..terinagt plak sy, klien2 syariah yg bercerai masing2 menghantar "ilmu" bagi mengugut utk tutup kes.sampai ofis kami pun terkena tempiasnya..

wanie m'nJ said...

@humbleyat,
ya allah,ada jugak pettern orang macam tu.musykil sungguh!