Wednesday, September 22

Sudah berada di bumi UK...

salam 1 malaysia!

sudah seminggu saye kembali semula ke uk and buat mase ni memang tengah adjust lagi..entry kali ini sangat takde idea nak tulis ape..tp lepas pikir2 dah ade idea dah..hehe..entry pendek je..penyelesaian tuk masalah2 yang dihadapi sepanjang seminggu di sini.

Masalah 1: Jetlag

Penyelesaian: bagi seminggu lebih tuk sesuai kn balik waktu tido sebab mase awal2 smpai tdo and bgn ikot waktu malaysia. tdo pukul 8 mlm and bgn pukul 3 pagi waktu sini

Masalah 2: Kulit Kering

Penyelesaian: bile sampai2 je sini kulit akan jadi kering sebab udara kt sini kering. jadi,pakai krim pelembab selalu tuk mengelakkan kulit mengelupas


Masalah 3: Cuaca

Penyelesaian: sekarang tengah musim luruh jadi suhu paling sejuk pun dalam 13 darjah celcius..so,kene la pakai sweater tebal sikit tuk elak dari kesejukkan..tapi bile dah lame2 nanti akan biase dengan kesejukkan.

Masalah 4: Duit!

Penyelesaian: berbelanje dgn cermat sebab parents jauh dan kalau nak tukar ke pound sangat mahal.. GBP1 same dgn RM4.80..kene tukar RM480 tuk nak dpatkn 100pounds..huhu

kalau ade pelajar2 baru yg akan ke uk,maybe bole ikot la penyelesaian kt atas..hehe..

5 comments:

Sofia said...

trimas utk tips2 tuh..

emmm, nnt klu ada rezeki g sna, leh le gune..ehehehe

amira said...

x sampai kot ke sana.. huhu,,

amira said...

x sampai kot ke sana.. huhu,,

Danial Ikhwan Jaafar said...

ah, kulit kering. tak teruk sangat tapi yang best bile kat luar negara ni, muka tak berminyak hahah =P

selamat kembali hehehe

chenta said...

fuh~~entah bila la dapat ke sana..