Thursday, September 23

Sofia, CikPia, Fina Sophie bukan kembar dari Siam

Wahhh.. Tu dia tajuk entry aku.. Perghhh.. Mengamuk sakan jugak CikPia & Fina Sophie kita ni kang sebab tiba2 nama diorang naik.. hehehe.. Rileksss…. Neway, ini entry pengenalan dari aku yang masih baru dalam alam blogging ni dan juga dalam 100Penulis.. Dan bila aku join dalam 100Penulis ni, aku godek2 100Penulis ni, tengok2, eh2, kenapa nama dikau sama dengan tuan hamba, nnt orang ingat kita bertiga kembar tiga dari Siam…Ohh, bukan ya, CikPia & Fina Sophie adalah blogger hebat seantero alam dan kebetulan kami berkongsi nama yang sama.. Ahhh, jangan tertukar ye adik2..hehe..!! Ok, sekarang ni turn G14 plk utk post entry dan aku harap G14 akan jadi Group yang paling mantap sekali, so that hujung tahun akan dapat bonus dari Admin..hehehehe… So, kata kila, Koshary, SweetSyaza, Ain Nabila Ibrahim, mari2 kita post entry sekarang…

Aku baru aje mendownload WLW (Window Live Writer) yang telah dipromote oleh Abg Ben dan kawan aku Lili…Eh2, malunya aku terlambat download, tapi xpe ‘Sharing is Caring’ kan… Seriuss la aku cakap, memang bagus dan mantap juga WLW ni terutama sekali bila kita xdapat connection internet dan susah nak bukak blog dan nak update entry.. Bagi aku, dengan adanya WLW ni, bukan saja dapat type entry dengan mudahnya, malah korang akan rasa macam eh, mudahnya guna.. Woowww, bestnya guna.. Rasa macam nak update blog setiap 1 jam… Serius, sebab WLW memang user friendly!!

cats56

Korang akan terpesona dengan paparan yang lebih besar bila nak tulis entry… Best gile bila type entry..hehe..

cats12

Wahhh.. Teruja kan type.. Font pun macam2 ada….Bila nak preview apa yang kita tulis, dia preview macam real dalam blog kita.. Wowww…

cats13

Macam2 application Insert yang best2……Gambar2 pulak korang boleh edit2 nak bagi cerah ke, gelap ke, nak sengit2 ke… Wowww, memang best & menjimatkan masa…….

Memang 100markah lah aku bagi kat WLW ni sebab berjaya menambat hati aku untuk menulis entry tiap2 hari….Jadi, pada sesiapa yang belum download WLW ni, boleh la download sekarang ye.. Thx to Abg Ben & Lili ………..

WLW

17 comments:

sizuka[Izzati] said...

super-menarik it is.boleh try neh.hehehe~

Sofia said...

yup... sgt best!!
klu 100penulis suh update entry hari2 pun rileks je.. hehe.. boleh smpi lupe pd blog sendiri ni..aishh

koshary said...

wwahhhh!best!nak cuba!!

eyh eyh, ak tngk dekat jadual tu, sofia ingatkan fina sophie..kehkehkeh.

nasib ko clear up keadaan.=)

Mummy Nana said...

Hah ramai tul nama ala2 sofia gitu.. nama anak akak pun cam2 gitu jugak... eja jek lain...
wah menariknya... tapi akak nie rabun IT... apa yg ada kat laptop nie guna jeklah selamanya... huhuh... xpe... slow2

Sofia said...

hahaha.. koshary my teammate.. Hi!!
yeahh2.. aku agak dh ramai terkeliru..

Sofia said...

xpe mummy nana...mummy cube try download n explore2, InsyaAllah boleh tu

MuJE said...

betul sangat dengan incik sofia! best kan? teruja sangat fes time pakai benda ni. dengan Slowmyx yang hamjad lagi...nice post!

Sofia said...

Thx Muje.. yeahh... xde alasan la pas ni nk ngelat dr post entry ye..hehe

kusut said...

menarik ni. nanti2 bleh kasik try. thanks for sharing ye!

soklan.. WLW ni optimized utk blogger.com ke?

Sofia said...

jawapan ; xpasti la kusut...

.s.o.f.i.a. said...

hebat ah penangan entri ko nie.... mula2 aku nak terpanggil untuk baca sebab aku lah CIKPIA yang gila glemer tu..... pas baca aku terpanggil untuk donlod WLW tu sebab macam menarik giler!!!!

dah, malas komen pjg2, nak mulakan proses donlod.......

koshary said...

hah, cikpia dah datang! tunggu fina sophie pulak lagi!=PP

Sofia said...

hahahaha.. cikpia.. ak rasa macam ak tgh baca nama aku sendirik plk... hehe

Sofia said...

koshary ; fina sophie masih xtau kewujudan kembar2 dia ni kot

SyUhAdA said...

mcm bes jer...
nk download jgk lah~
nak try guna..

Fina Sophie said...

hoh @_@ GEMPAK GILA TAJUK ENTRI! hahaha. smlm tidur tersangat awal hehe tak tertengok pula entri ni. pagi2 ni feel better sikit.

dahlah video kucing dekat blog kusut tu comel terlebih :P

hai sofia. buat i tersenyum je pagi2 ni ;)) termasuk dgn komen2 u guys sekali. hihi =)

Fina Sophie said...

about WLW tu, ya heard bout it.. n pernah download atas sbb yg sama, nak try blog guna WLW. tp, terlalu best smpai tak tahu nak guna camana. leh byg tak?? haha (- -")