Tuesday, September 28

Smile itu Senyum . it looks good on U

baru kali kedua dapat ku luangkan masa untuk update di 100penulis kerana memang sangat sangat kesuntukan masa. ini adalah auto-publish post kerana diriku tak dapat available on the scheduled time.

ku pilih topik senyum. smile. cenyumm!! so
sebelum apa apa pon. please senyum dulu ye. haa kan comel ! (^_^)





Besar kan senyuman ni?  nothing much i want to write about smile. semua orang pon tahu senyum itu sedekah, so takde salah kan kalau kita senyum kat orang.
lagi baik kalau kita boleh senyum kat musuh kita. haha.

" When life give a reason to CRY, show that you have million reasons to SMILE ! "

saya sangat menyukai quote di atas. kalau kalau saya sedih rasa nak menangis. for sure, ayat ni akan muncul dalam otakku. yes, it is true. kadang kadang. kita senyum dalam tangisan kan. yes. sebab reason nak senyum it kadang kadang lagi kuat dari reason kita menangis kan?  :)

i am now practising SMILE to everyone. tak kenal pon kita senyum saja. tak salah pon. cuma jangan la over senyum. or jangan la pulak senyum  senyum kat lelaki . kang kena cop gatai pulak. haha
just so-so .. :)

"Every time you smile at someone, it is an action of love, a gift to that person, a beautiful thing"

"There is one universal gesture that has one universal message -- a smile"

"A smile is a curve that sets things straight"

"Smile, for it is an umbrella against the rain of hurt"
 
 
 
 
 
keratan lirik dari lagu SENYUM - by Malique ft. Najwa

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit
 
 Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit 

 ^_^

9 comments:

Raja Fiqri Fauwaz said...

saya senyum masa baca entri ni..

CikGadis said...

sy juga trsenyum bc entri nie :)

Raja Fiqri Fauwaz said...

pnjm qoute nak letak dekat status fb.. Hihi

kusut said...

^__________________________________^

sYazY_dZaiMa said...

saya suka lagu tu..tp kalau kat sarawak, kacak = chantek..so, macam boleh guna for both gender la,hihi.. :)

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

Smile tho ur heart is aching..smile eventhough its breaking..just smileeee:)

chenta said...

nice entry..

panjang senyuman kusut ^_^

humbleyat said...

tersenyum tengok semua senyum ;)

cik sNoe~ said...

senyum itu penawar duka..=)