Wednesday, September 15

Sampul Duet Raya Merah.

Assalamualaikum wbt. Hye-o!


1) Pertama sekali, neh merupakan post ke-dua aza. Salam lebaran buat penulispenulis yang belum sempat aza ucap. Dan selamat kembali gak pada penulis yang menyepi sementara meninggalkan jejak di 100P neh (= Mungkin ada lagi yang still beraya. Uhm, maaf gak kat sini sebab aza pun burn 1 kali turn memposting. Huu cowee..!! Tak sempat nak tinjau sini. 


2) Sebenarnya, tiada apa yang best sangat nak dikatakan kat sini, cuma siket nostalgia jer. Yang pastinya masih berkaitan raya. Sebut pasal raya, kanakkanak mesti gembira habes sebab neh lar masenyer dapat kumpul duet raya, kan..!! Siap berlumbalumba tak tahan. Sebut pasal duet raya lak, mesti ada sampulnyer. Macammacam lar trend sampul duet raya sekarang neh. Tengok jer adik aza sebok kira duet raya, aza belek satusatu sampulnyer. Ada itu, ada ini, macammacam! Lepas tuh,  bersepah sana sini.

3) Alkisahnyer, ada lar sorang sedara yang kecil neh, dapat duet raya dari sorang sepupu yang dah bkerja. 

                              
Sepupu  : Dah dapat duet raya dari akak lom?
Si kecil   : Lom.
Sepupu  : Cakap betulbetul, dah dapat lom? 
               Kalau dah dapat, takley dapat lagi!  

Si kecil   : Lom ah.
Sepupu  : Betul?? (Tanya sepupu neh bagi memastikan si kecil 
               dapat sekali jer duet raya darinya)
Si kecil   : Yerrr..!! 
Sepupu  : Ok. Naah. (Kertas merah dihulurkan)
Si kecil   : Hoyyay! Apat spuloh hengget! (??)
               (Belum sempat sepupu tuh berlalu, si kecil terus
                menjerit,)
Si kecil : Uhmm?..sehengget jer lahh......!!!! ):



4) Patot lar si kecil tuh menjerit. Sampul duet tuh sebijik note RM10!. Ingatkan dapat RM10. Dia ingat spupu tuh tipo dia sudah ;P


5) Papepun, bukan cantiknya sampul duet raya yang jadi ukuran, kan..?? Biar lar cantik manapun, tapi niat orang nak kasi duet raya tuh yang penting sekali. Tak kira lar seringgit atau sepuluh ringgit. Dan yang nak bagi duet raya, sila lah ikhlas ok. Tapi, budakbudak, ape dia taw sangat an..! (:




Tata. Salam.
















35 comments:

Sumandak Kinabalu said...

hahaha...sian
apapun yg penting ikhlas ;)

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. iye2 je bersorak dapat duit kaler merah, sekali isi singgit je.. tp kira ok la tu, dpt duit raya.. sy langsung x dpt.. isk..

KeCiK said...

seyes, kutipan tahun ni paling mengeciwakan. belum lagi tahun depan.:(

kata kila said...

hahah.beria ia ty betul ke belum dpt, last2 dpt singgit je.muahahaha

~iqbalhafifi~ said...

untungla dpt duit raya lg..haha..

safizan said...

Nasib.... apa nak buat dalam cuma seringgit.Cian budak kecik tu

anyss said...

Salam,
Saya pun tertipu gak...masa sapu sampah, dok ingat bebudak dok buang duit seploh dinggit daaaaaa ----> mata rabun memang susah kan hu huhu

Malek Ku said...

slemat raya

Azza ShanShan said...

@Sumandak:
Taw tape an (:
Yg penting niat
nak sedekah.

Azza ShanShan said...

@Asada:
Tuh lar pasal.
Sampul tuh kan besar siket
dari RM10. Kan beda tuh,
tapi budakbudak, tak pasan sgt.

Eit! len kali mintak lar ;P

Azza ShanShan said...

@Kecik:

Kecik tamau kecik ati taw.
Besa lar tuh xdapat duet
raye agi. Tapi ade orang, jumlah orang yg bagi duet raye menurun, tapi jumlah duet raye makin meningkat lak
Tak ke pelik tuh ;P

Azza ShanShan said...

@Kila

Tu lar..agakagak lar kot
nak bagi. ;P

Azza ShanShan said...

@Iqbalhafifi

Hehe :)

Azza ShanShan said...

@Nizam

Hee kesian!
Tuh je sampul duet raye yang dia ade tahun neh kot. Haha.
Budakbudak neh pon kadangkadang satu hal. Dapat duet raya tak menyempat2 nak bukan kat situ gak. Tak manis tol. Tq :)

Azza ShanShan said...

@Safizan

Nak diikutkan logik, memang ada
patotnyer letak bape yang sepupu nak bagi an. Tapi disebabkan sampul
tuh macam RM10, dalam sengget, terkedu gak mak oi~
Hee

Azza ShanShan said...

@Anyss

Anyss pon tertipo? Adoyai~
Tapi memang macam betul an, hehe

Azza ShanShan said...

@Malek Ku

Selamat Hari Raya gaks..!!

kusut said...

haha bagus betul sang sepupu itu. walaopun kejam tapi entertaining sungguh!

slamat hari raye

Azza ShanShan said...

@Kusut

Yeah, agak kejam disitu.
Tapi agak best lar :)

Mummy Nana said...

Hahah.. tapi sian.. akak paham perasaan si kecil tu.. kalau akak pun tension... hehehe nie nak kena ckp xdpt lagi nie.. boleh dpt 10 kali

Azza ShanShan said...

@MN:

Nak cukupkan RM10 gak yer?
Dari org yg same?
Hehe, tak dapek lar nk tulun kak..

Clarky Afif said...

idea adik aku lebih kejam:
letak kertas bertulis 'Terima Kasih, Jumpa Lagi Tahun Depan' dalam sampul angpau.

comellah adik aku tu.

Azza ShanShan said...

@CA

Isk..kejam
Tapi pastu menyeronokkan.
Sbb terkena

humbleyat said...

kesian budak kecik tu, harapan musnah nak dapat duit merah.tapi budak2 sekarang dah materialistik, agaknya dah di didik mcm tu..dunia!dunia!

nur.sa said...

budak2 memang seronok kalau dpt duit raya. kita dulu pun macam tu jugak. nasib baik saya tak guna sampul yang macam duit tu. hehe. kesian kot-kot budak tersalah anggap..

Azza ShanShan said...

@Humbleyat

budakbudak skg tak mcm
budakbudak doludolu.
Dolu mase sekolah
dapat sehengget pon
punyer lar suke.

Azza ShanShan said...

@Nur

Kalau note RM50,
lagi haru! ;P

Raja Fiqri Fauwaz said...

tahun ni trend sampul duit raya gambar duit memang menaik. hahaha.

Azza ShanShan said...

@RFF

Menarik dan tertipoo (:

chenta said...

thn ni saya memberi dan menerima ^_^

koshary said...

aku salah seorang yang membeli sampul macm tu dgn niat nak pekena budak2.

siap rm50 lgi. HEHE

Azza ShanShan said...

@Chenta

Tangan yg hulur lebih baek
dari yang menerima~

Azza ShanShan said...

@Koshary

Owh RM50 pon ade?
Menarik!!

Fina Sophie said...

org tua pun boleh tertipu kot dgn sampul mcm duit tu haha :D

Azza ShanShan said...

Budak neh pon salah
sorangnyer, fina (=