Tuesday, September 7

Salam Pertemuan Salam Aidilfitri

Salam ceria lampu liplapliplap :)

First and for most, ni adalah my first entry. Saya sangat teruja sebab diberi peluang keemasan ini (mcm skema plak ayat) untuk menjadi sebahagian warga 100 penulis yang lain. Untuk entry first ni, just sesi ice-breaking kot. Nama diberi Syazie Nordzaima binti Ali Mohamad, boleh panggil syazy. kenapa ejaan berubah? Bukan suka-suki tau sebab memang dah dekat loket rantai yang parent saya bagi dah ejaan SYAZY. Okay, berbalik kepada sesi berkenalan; saya masih belajar, asal Sarawak. Dan disebabkan tempat asal saya ni saya ingin untuk menyelami luahan atau pandangan kawan-kawan yang lain yang berada di Semenangjung dan juga di Sabah (maklumlah, kami ni dipisahkan oleh lautan kan). Apa lagi? Okay, blog saya tidak ditulis secara spesifik, kebanyakannya mengenai diri saya, pengalaman, persekitaran, dunia hingga ke dapur masak-masak, hoi hoi :)

Erm, rasanya, tu ja kot. If wanna know more, bolehlah merajinkan jari-jemari anda untuk klik ke blog saya di http://kujiey6466.blogspot.com/. Dan oleh kerana Aidilfitri akan tiba tidak lama lagi, saya ingin mengucapkan Salam Lebaran untuk semua. Semoga pertemuan pertama ini membawa seribu makna dalam hidup kita. Tingkatkan lagi amalan di akhir Ramadhan dan bersederhanalah pada Syawal yang akan tiba. >.<

16 comments:

Azrul Hisham said...

selamat datang ke 100penulis :)

nur.sa said...

cantik nama awak. welcome to 100penulis, tempat kita semua menulis. baru perasan, blogger kat sini berasal dari semua tempat. :D

kata kila said...

lawa nama.wiwit!
hhehe
welkam yeee :) selamat hari raya

Sumandak Kinabalu said...

selamat datang dan salam perkenalan ;)

ASaDa RyutaRo said...

yeah! welcome n selamat berkenalan. hehe..

kamek dari srwk jwak. lalala~ =)

sYazY_dZaiMa said...

@Azrul Hisyam: yeaay tQ :)

@nur.sa: tq, say tjanx to my parent, hihi. semoga lebih erat silaturahin kan :)

@kata kila: awww, pheewit balik,tq n selamat hari raya jugak :P

@Sumandak Kinabalu: tQ Sumandak, sa pandai cakap Sabah sikit so don;t hesitate to have talk with me in that language coz i like it! :)

@AsaDa RyutaRo: aieeee, ada juak geng swk ctok!anyway, nice to know you okay :)

chenta said...

salam perkenalan dan salam aidilfitri gak ^_^

humbleyat said...

salam perkenaln dihulurkan, dan saya pun teruja untuk menantikan hasil tulisan syazy ;-)

Azza ShanShan said...

Salam, hye!
Salam kenalkenal.
Selamat meraikan syawal gak (=

Aida Ismail said...

comeeel lampu liplapliplap!! hehehe, Happy Eid Mubarak =)

Clarky Afif said...

hai syazy!

ehem. nama komersil tuh. :D

kusut said...

slamat datang ke 100penulis!
slamat hari raya!

owh lampu liplap.. hiasan hari raya moden. orang dulu pasang pelita banyak org sekarang pasang lampu liplap je.

sYazY_dZaiMa said...

@chenta: salam2 kenal & happy eid mubarak jugak :)

@humbleyat: salam kembali, thanx atas sokongan itu,weee~

@Azza Shan Shan: hye jugak, selamat hari raya kembali :)

@Aida Ismail: Happy Eid Mubarak too cikda :)

@Clarky Afif: hello, komersil ke?haha, tak glamour pon saya ni,ngeee :P

@kusut: thanx, selamat hari raya jugak. Susah nak pasang pelita sekarang sebab susah nk dpat sumber minyak tanah laa ni.

cIk JanNah said...

salam perkenalan dan salam aidilfitri :)

Fina Sophie said...

ah cukup pun. ada wakil sarawak. hehe. welcome! ;)

sYazY_dZaiMa said...

@Fina Sophie; thanx dear, hehe. selamat berkenalan :)