Friday, September 10

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri buat semua umat Islam tak kira dimana sahaja korang berada, walaupon berada di luar negara kemeriahan raya perlu dirasa kan??....macam mana berbuka puasa terakhir di bulan Ramadhan tadi? sekejap je masa berlalu, pejam celik pejam celik dah pon 1Syawal kan....

malam raya nie para ibu lah yang paling sibuk di dapur termasuk mama, aku pon ada jugak tolong-tolong, nie pon berhenti rehat jap..hihi tahun nie tahun ketiga kami beraya di rumah sendiri sebab ketiadaan atok dan nenek yang telah pergi jauh....kalau dulu, kami dah sibuk pulang ke kampung, sekarang semua dirumah, seronok juga =) tapi tak ada lah tidur rumah kampung tapi rumah batu (^_^!)

korang malam raya selalu buat apa? tengok tv sampaikan raya? tolong kacau rendang? tak pon tunggu ketupat masak? rindu nya semua moment nie, ye lah bila dirumah batu nie, semua masak dalam rumah, tak terasa sangat....kat kampung masak kat belakang rumah atas tanah, hehe

akhir kata, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin...esok beraya sakan na...makan banyak-banyak taw, bagi yang boleh collect duit raya tue, collect banyak-banyak, hehe tapi ingat jangan main mercun =) aku pon nak makan banyak-banyak juadah raya, aku kan MieZa yang sUKa MaKan, peace!!


5 comments:

Fina Sophie said...

meriah je kedengarannya hehe.
selamat hari raya mieza!

:)

nur.sa said...

selamat menjamu selera juadah raya mieza, time utk makan dah pagi ni.
:)

Q said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri..
tak jugak..kaum bapak pun sibuk mengemas. huhuhu

Aida Ismail said...

@mieza : selamat hari raya dari cikda =)

sYazY_dZaiMa said...

happy eid mubarak to you!! :D