Wednesday, September 15

Raya Lagi kan?

Salam Aidilfitri.....

Amacam raya korangs semua? mesti meriahkan. Alhamdulillah walaupun jauh diperantauan 'raya sakan' jugak kitorg walaupun sempat sehari jek. Kedua ketiga dan seterusnya kami suami isteri demam, kena sinus penangan udang kering dalam kuah kacang. Mana taknya 1st day raya serbu sampai 7 buah rumah menu lebih kurang sama kuah kacang mesti ada.

Nie kali pertama post entry kat sini. Tenkiu Mr Admin 100 penulis kasi peluang join untuk berkongsi lham menulis kat blog nie. Dah register before raya tapi hari2 dok tunggu email dari Mr Admin 100 Penulis tapi tak kunjung tiba. Hasben I cakap


Alah agaknya dia ckp U tua sangat kot. Blog U macam makcik2 asik2 citer pasal anak2 pasal makanan, pasal cucuk tanam. Diorang bosan nak baca... hehehe
 Yelah so you all panggillah I Akak. Akak tak kisah. Tiba2 di kesibukan rakyat Mesia bercerita tentang Kes pembunuhan kejam Dato' Sosilawati... jeng..jeng..jeng...  Akak dapat email dari Mr Admin 100 Penulis. Yeehoo... Hah mana ada ye Encik Hasben diorg sudi nak terima I hokey. Tenkiu ye Mr Admin & Co 100 Penulis.Akak suka idea 100 penulis nie. Disamping banyak kenalan kita boleh menambahkan lagi informasi informasi terkini dan berguna.







So Salam Perkenalan dari Akak Mummy Nana. Kalau sudi marilah beraya ke blog akak juga ye. Selamat Hari Raya again salah silap harap dimaafkan. Tenkiu bearie much. Kita berjumpa lagi di masa akan datang. Sekian Terima Kasih.

20 comments:

~iqbalhafifi~ said...

selamat hari raya..

Clarky Afif said...

hai salam eid mummy!
selamat datang :D

sYazY_dZaiMa said...

hai akak, welcome!!takdanya tua kak. lagi suka cerita pasal anak-anak, masak-masak, cucuk tanam. boleh jd tunjuk ajar yang muda-muda ni kan,hehe. :)

Malek Ku said...

chanteknyer....kueh

Malek Ku said...
This comment has been removed by the author.
kata kila said...

aaaaaaaaaa nampak sedap kuih raya tu grrrrr

ASaDa RyutaRo said...

beraya dalam demam la seksa. huhu.. Selamat Hari Raya Aidilfitri. wlupun dh raya ke6, tetap nk wish jugak. sbb syawal ada 30 hari. =P

salam kenal akak... =)
ngee.. welcome to 100penulis..

Azza ShanShan said...

Salam, Hye!
Aza panggil akak jer lar yer.
SHR 2010!
Tak tua pon.
Cutecute anak akak ;)

~iqbalhafifi~ said...

sesungguhnya aku telah salah tgk jadual lalu terlepas pos arini..huhu..cbuk jap..

kusut said...

kuih cantik2 cam gambar tu rase sayang lak nak makan. takut nanti ejaan dah salah lak. hehe

Mummy Nana said...

iqbalhafifi: Selamat Ari Raya too... hah sama lah ngan akak.. hampir2 lepas nak pos entri nie... kira beza waktu pakai jari.. alih2 ada 10 min lagi nak kul 6 ptg waktu mesia.. nasib baik sempat diterima Mr Admin... pastu salah post lak tu terletak kat editorsarea... ngeeee.

Calrky Afif: Selamat HAri Raya.. tenkiu..tenkiu

Syazy:Tenkiu.. heheh.. tulah xdelah rasa cam tua sgt pun.. tapi hasben akak nie yg hover... tua tapi berhati muda... suka ke citer pasal anak2, cucuk tanam psl makan? heheh tenkiu tenkiu...

Malek ku & Kata Kila: Tenkiu..Akak Xreti sgt nak masak lauk raya2 nie.. buat kek2 kuih2 yg ada coklat2 bolehlah sikit2 tu pun buruks jek..

Asada: Tulah.. tension jek.. xleh nak melaram pakai baju santek2... nak makan banyak2.. kena dok rumah diam2... mmg seksa wooo.. Selamat Ari Raya 2u2..

Azza: Heheh panggil jek akak.. I ok... SHR 2010 2u2 tenkiu..tenkiu.. kalau hasben akak baca mesti dia ckp cute? Tgklah sapa bapak dia (perasan). Penat jek mam ngandung kan..

Kusut: Hahah.. tulah yg terjadi.. semua org make sure makan yg xde huruf... tapi last2 terpaksa jugak... xdelah cantik.. tgn xdde seni mcm cacing jek rupa corak2 tu.. heheh

anyss said...

Salam,
Selamat hari raya Aidilfitri ;)
------> bila nak hulur ketupat lemang bagai...tengah dok ngidam lemang ni, blom rembat lagi hari ni ;)

humbleyat said...

selamat hari raya akak...welcome to the club, moga ukhwah kita di 100 penulis ini takkan goyah;-)

nur.sa said...

berjaya jugak akak jadi editor. :)

welcome to 100penulis,kak.

chenta said...

ye..ye..masih raya lagi ni...kan raya sebulan..hikhikhik

selamat hari raya kak ^_^

Mummy Nana said...

anyss : Selamat Hari... mana pulak akak ak cari buluh nak wat lemang...;-(

humbleyat: Selamat ari raya.. tenkiu..tenkiu.. InsyaAllah bersatu padu kita...

nur.sa: tulah.. berdebar debar tuggu email dari MrAdmin.. hehehe.. mcm masuk contest pulak... heheh

Chenta: tulah.. raya sebulankan.. wikend nak kena raya sakan... ahaks... Selamat Ari Raya chenta.

koshary said...

takda tua tua nyer kak eyh. hehe. lawak husband aka tuh. =D

looking forward to ur kisah anak2, cucuk tanam dan makanan. =p

selamat hari raya and salam 100penulis!

Mummy Nana said...

koshary: Hasben akak mmg selalu perasan muda... hehehe.. tenliu..tenkiu.. nanti akak hapdate selalu ye.. jgn bosan baca.. ngeee selamat hari raya jugak...

Nizam: Salam aidilfitri...Cantik ke??? ngeh..ngeh.. akak nie mmg xde seni.. tapi suka makan menda2 camtu.. tapi mmg special tuk geng 100penulis.. kalau dekat2 mmg dah kompem ajak dtg makan... Tulah Insyaallah.. xlama lagi balik mesia... huwaaaaa... bila lah tu..

Fina Sophie said...

slm kenal mummy nana :)
nana tu nama sy dekat rumah :P

Mummy Nana said...

Fina: Salam kenal.. eh ye ke? Nama kita sama?? heheh.. nama glamer gtukan... samalah nama akak kat rumah kat luar kat sekolah...kat kolej.. sampai kekadang org xtahu nama sebenar akak... ahaks....