Wednesday, September 8

pengalaman raya di luar negara..

salam 1Malaysia...=)


masuk hari nih dah 29 hari kite berpuase..berapa hari je lagi nak raya..tahun ni saya berpeluang beraya di malaysia..tapi tahun lepas sedih sikit la..sebab beraya kat luar negara..flight saya ke uk tahun lepas 13hb september 2009..seminggu je lagi nak raya...sebelum nie tak penah beraya tanpa family jadi bile pagi raya pertama tuh sayu je..tak dengar mama masak,tak dengar adeq2 bising..saya dan kawan2 lg appreciate raya and family bile kene sambut dengan lecturer and kami2 je..pagi2 je bangun terus call family..mereka dh setengah hari raya..beza waktu malaysia dan uk lambat 8 jam..tapi nasib kami baik sebab ade family malaysian kat sane yang sangat baik jemput beraya bersama..lepas je pegi rumah family tuh,kami beraya bersama2 lecturer..masing2 bawak makanan tuk potluck..de buat rendang,kek,n bawak sikit kuih2 yg bwak dari malaysia tuk berkongsi..perasaan beraya kat sane mmg sayu tp seronok la jugak coz ade kawan2 tuk ilangkn rase sedih..jadi tahun nih memang akan beraye sepuas2nye la kat sini..dengan kesempatan ini,saya nak mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN

kepada semua pembaca,admin dan juge editor2 yang lain..

p/s: jemput ke blog saye..klik

20 comments:

kata kila said...

hai lildina:)

thn ni blik raya eh.best2,selamay hari raya taw!:)

Ilidina.. said...

hye kata klia..=)

selamat hari tuk awk gak!

nur.sa said...

jangan sedih2, sebab tahun ni dah boleh raya dengan family kan..

selamat beraya dengan sakan ye. :)

Ilidina.. said...

nur.sa: yeap2..akan beraya sakan la..next week dh nk balik sane balik..huhu

chenta said...

wah...sedey je bace...

takpela..thn ni raya puas2 k..

selamat hari raya ^_^

Ilidina.. said...

chenta: mekaseh..selamat hari raya to u too!

Aida Ismail said...

hai ili !!! hehehe, jangan lupa yukk flight kita is on 21st..selamat hari raya =)

Sumandak Kinabalu said...

best juga tu untuk dijadikan pengalaman...apapun selamat hari raya, maaf zahir batin...
jangan nangis2 tau...hahaha

Ilidina.. said...

cikda: flight sy next week la..16hb..hehe

sumandak: haha..tk nanges ah thn nih..coz beraye dgn family..wee

kusut said...

raya abroad yg first tu memang the hardest biasenye kot. even harder la kalau kene pegi abroad betul2 lepas raya. adui. tapi what doesnt kill us makes us stronger right?

slamat hari raye, enjoy ur raya with family ya!

Ilidina.. said...

kusut: agree! selamat hari raya to u too!

sYazY_dZaiMa said...

salam kenal & selamat hari raya >.<

koshary said...

first time sy raya dekat luar negara, balik-balik solat raya. kami main counter strike ramai-ramai!=D

haha, best raya ever. habis2 main. semua senyap teringat rumah. not the best raya ever dh.

selamat hari raya!=)

cIk JanNah said...

hye ilidina,
tahun nie raya kat msia ea? best ada pengalaman raya kt tempat org.

selamat hari raya!
salam kenal
=)

miss faten said...

Salam Kenal Ilidina :)
Semoga dapat raya puas2 kat sini tau :) Nikmati dan hargai setiap saat yang berlalu. Dan jangan sedih2 sgt kat perantauan, berkorbanlah sekarang demi kejayaan serta kebahagiaan masa depan tau >___< Hehe ~ Tabahkan diri anda kelak :))


Pepun, Salam Aidilfitri :)

Ilidina.. said...

koshary: selamat hari raye to u too! =)

cik jannah: salam kenal! selamat hari raye bt kamu juge..

miss faten: salam kenal..mmg akn raye puas2..=)

humbleyat said...

salam perkenalan dan selamat hari raya ilidina..jgn sedih2 tau..hari raya ni hari kita bergembira menyambut kemenangan umat islam setelah berpuasa..beraya di luar dengan satu akidah adalah lebih bermakna!

Chip said...

Betol cakap kusut tu Ilidna. The first one's always the hardest. Lagi pun kat UK tu dah belambak dah muka Melayu nie...

Eid Mubarak dari kota Dublin.

Ilidina.. said...

nizam: selamat hari raye..hehe..bju kurung sepasang je..

humblehayat: =)

chip: selamat hari raye..=) sy dh g dublin dah winter lepas..hehe

Fina Sophie said...

salam 1malaysia ;)

eid mubarak, ili.