Monday, September 20

Only on RAYA

-You can see few Bangladeshi or Pakistani hugging and kissing each other. I mean sentuh-sentuh pipi right after Solat Sunat Aidilfitiri.
-You can see a father and his son wearing the same Baju Melayu. Se-fesyen, cute isn't it?
-Jalan-jalan kampung filled with Mat Rempits with colourful baju melayu. Some of them wear Ray Ban.
-"Raya" on everything. Ringtone Raya. Langsir+cadar+carpet Raya. 99% of the songs played on the radio are Raya songs.
-Kids claiming their long-awaited upah for full puasa. Those days I got a ringgit for a day. 30 hari=30 ringgit. WoW, kaya! Leh beli Dash Yankuro satu.
-You can see few people arrived late for the Solat Sunat with their selamba face.



"Eh...awat lepas khutbah depa cungkit?"
"Bro..ni Solat Sunat Aidilfitri lah, solat dulu baru khutbah"
"Oh..."

Owned!

-You can see some actors/actresses like Farid Kamil, Diana Danielle, Awal Ashaari etc holding microphone and sing some Raya songs. Some of them may hold a cute-tiny-little note which they think others can't see it. Mana la tau kot-kot terlupa lirik. Dude, I can see it obviously.
-Time ni lah lu oll boleh tengok artis-artis AF yang dah keluar di minggu-minggu awal buat cameo kat certain program hiburan. Contoh; Rumah Terbuka AF, AF Raya or AF whatever.
-Most all programs were shown in Raya format. Such as; to be bersambung...

Dont shy-shy cat to read the full entry.

gif animator

p/s: Gua rindu zaman pagi raya ada tunjuk sarkas tak pun magik David Kupperfield. Rasa pissed off masih membara tatkala terkenang kembali kekalahan Liverpool kelmarin. Selamat Hari Raya ke-sebelas.

10 comments:

koshary said...

"Eh...awat lepas khutbah depa cungkit?"
"Bro..ni Solat Sunat Aidilfitri lah, solat dulu baru khutbah"
"Oh..."

heheheh, cukup tak boleh blah!=D

bersama kita doakan ibadah Ramadhan kita diterima, dan ditemukan kembali dengannya. insyaAllah.

KeCiK said...

terharu bang. ada pon org comment. hahahahahahahahah...

InsyaAllah bro. InsyaAllah.

kusut said...

hattrick raya tu!

KeCiK said...

benda dah lepas jgn diungkit bang. :(

Tupai Karan said...

kecik, aku cuma heran satu ja,

pesal seminggu sebelum raya dah keluaq program2 raya macam2, tapi setakat raya ke5 ja camtu meriah.. balance nak cukup sebulan syawal? tak meriah dah..

pastu, seminggu sebelum posa, tak dak la pulak program2 posa ka, sahur ke, hehehe

ya aku pun rindu nak tengok sarkas kat tivi ;)

KeCiK said...

btoi kak. depa patut manage bagi feel syawal tu ada lagi. first 5 days tu depa all out celen dgn tivi lain.

ada satu rancangan nih depa suma pakat pakai tudung/kopiah/serban. tapi dlm rancangan tu je lah. tak konsisten.

dulu pernah bgn awal sgt time pagi raya, bajet ada katun tp ada iklan smart shop plak. ;)

humbleyat said...

tapi ada gak tak best waktu raya..kawasan felda di catu air!susahnya nak layan tetamu klu takde air..cri telaga la masing2..

Fina Sophie said...

dulu waktu budak2, kalau 30 hari puasa dpt rm50. rm30 utk 30 hari puasa. klagi rm20 itu kalau full 30 hari puasa dpt extra rm20. tp wktu dulu2 la. skrg ni kalau nak minta macam tu, harus kena baling kasut hahahahah

kusut said...

@Fina best nye ade pekej camtu

KeCiK said...

Puasa sama full ngan abg, takde miss. Tapi abg dpt upah lebih. Apehal?

"Budak-budak tak leh pegang duit byk2" kata abah sambil menepuk-nepuk bahu aku yg tgh rebellious time tu.