Tuesday, July 26

Jom pergi NZ!

Assalamualaikum & Salam 100 penulis:)
tiba-tiba rasa nak buat entri ala-ala rancangan jom pergi jalan-jalan.

ada siapa-siapa pernah terfikir nak melancong ke NZ?jomlah jomlah.tetiba excited.ye saya tahu.habiskan round satu Msia dulu baru fikir nak pergi tempat lain bukan.melancong di dalam negara lebih baik.gunalah barangan buatan Malaysia.tetiba.saya tulis ni in case ada orang teringin nak honeymoon dekat NZ ke apa kan.tapi kalau tak ada orang teringin, still saya nak sambung tulis jugak.kakaka~

di NZ, biri-biri lebih ramai dari manusia.haha.pelik tapi benar.kadar pencemaran di NZ ialah paling rendah + kadar jenayah terendah di dunia.but still, mana ada tempat dekat dunia ni yang tak bahaya kan.beringat sebelum kena.ingatlah orang yang tersayang.iklan lagi.hahaha.siapa nak datang NZ jangan lupa roger saya.saya boleh jadi tour guide.ecewah padahal kau baru habis round North Island je izzati.tak apelah.boleh travel sama-sama kan?ceh berangan.haha.


paling best dekat NZ ialah laut dan pepantai.masyaAllah cantik + indah sungguh ciptaan Allah.gambar di'shoot' ketika baru nak masuk autumn.air sejuk ye tuan-tuan puan-puan.tapi masih, ada rasa nak terjun bila tengok air jernih macam ni.cuma lepas dah sentuh sikit air, terus tak jadi nak terjun lah.satu: tak sopan.dua: super-sejuk.jadi, terima kasih daun kari.hahaha.

siapa nak tengok arnab besar macam ini, datanglah NZ.hehehe~takot!

siapa minat LOTR, boleh datang NZ, pergi Weta-Cave atau Hobbiton, Matamata.tempat diorang shooting & tempat diorang buat props.super-cool weh.makhluk buruk belakang tu nama dia orcs.hamba suruhan Saruman Si Putih.orang jahat tu.sebab tu buruk.hahaha.

macam inilah bentuk muka NZ.awesome kan?gunung sana sini.semua sebab volcanoes punya pasal.

maklumat lebih lanjut, tanyalah pakcik google.kakaka~

p/s: kalau nak suruh sy share gambar serata NZ, sampai besok pun tak habis.ni lah yg ada sikit2.kalau nak lagi, rajin-rajin jenguk blog sizuka okay.adios!

11 comments:

anyss said...

Salam,
Nak pegiiiiiiiii NZ! Nak pi! Ajak lerrr kite hu h uhu

100penulis said...

"di NZ, biri-biri lebih ramai dari manusia.haha.pelik tapi benar.kadar pencemaran di NZ ialah paling rendah + kadar jenayah terendah di dunia."

suka ayat ni. xtau napa. mungkin sbb terbayangkan kalau biri2 buat jenayah camna pulak ye, hehehe

sizuka[Izzati] said...

anyss: hehe jomlah jomlah:D

encik boss: kakaka.kalo biri2 bt jenayah pasti ada polis biri2.haha.lawak jgk kalo dipikirkan.

sYazY_dZaiMa said...

chanteknye!! memang nak pegi sangat! :))

haha, mcm betol jugak kata-kata 100penulis,heee >.<

nur.sa said...

wah! cantik2 gambar! untung study sana :D

Mummy Nana said...

Nak pegi jugak... dulu masa form 2 akak pernah gi NZ Rombongan Pandu Putri... Gi Auckland ngan New Plymouth(Tempat wat citer The Last Samurai tu)... Mmg cantik.... rindunya.. bila lah leh boleh pegi lagi... huhu..

sizuka[Izzati] said...

syazy_dzaima: hehehe.selamat dtg ke nz:)

nur.sa: hehe alhamdulillah:)

mummy nana: oh ye?bestnye awal2 dh dpt pegi ovc.hehe.skg ni sy duk Auckland.insyaAllah ada rezeki dpt pegi lg nnti.hehe~

[z@ck] said...

dulu aku punya excited nak jumpa biri2..sekarang dah muak dah..terlalu banyak!

kusut said...

@100penulis - penah tengok NZ movie Black Sheep? bukan biri2 buat jenayah tapi biri2 jadian hehe

paling suke gambar kat weta-cave tu. super jeles! ><

kata kila said...

nak pergiiiiiiiiiiiiiiiiii.arghh ekekkeke

sizuka[Izzati] said...

z@ck: super-banyak kan?otw nk g welly memang tak terkira lah banyaknya.kakaka~

kusut: hahh betul betul.biri2 jadian?cool nama tuh.kakaka~

hehe meh dtg nz:)

kata kila: jom jom jom:D