Sunday, September 26

jantina laptop kamu

hey hey. korang tahu tak yang laptop korang tu ada jantina? hahaha. serius ni. saya dah try. korang nak try yang korang punya jugak? boleh sangat! jom ikut step ni:

1.Buka notepad dan paste ayat ni dalam notepad tu: CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2.Kemudian, tekan save. Ubah save as type kepada All Files. kemudian, Save as sebagai love u.vbs (Pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

3.Close notepad apabila habis save. then double klik file td (love u.vbs) dan anda akan dengar suara "i love u"

Dengarlah suara "i love u" tu betul-betul. suara jantan/machokah atau sebaliknya. maaf, cuma dua pilihan suara. tiada yang ketiga. :P

jantina laptop saya?




hahaahha. suara macho sebut i love u. laptop saya berjantina lelaki. T__T. 

kelakar tapi best juga cuba sesuatu macam ni. it's kinda funny. 

saya dapat note ni dari link kawan di FB yang sharekan note ni. so, credits to pemilik note ni. WJuliyana WRazak

Selamat berhujung minggu. T___T ahad di sini adalah permulaan hari minggu untuk bekerja :D

24 comments:

Fina Sophie said...

sounds like a woman,... but not really sure sbb tiba2 nada di hujung terkeluar suara garau dia hahaha :D

laptopku ada kecelaruan identiti @_@

ASaDa RyutaRo said...

hehe.. sy punya pompuan.. tapi suara sangat matured. hahahaha..

nur.sa said...

fina
tergelak saya baca past kecelaruan identiti tu. ada jgk org ckp suara yg keluar tu depends on speaker masing2. tp ntah, just fun je try ni.

asada
matured tu hampir menyamai kecelaruan identiti jugak ke..?hahaha

si conget berbicara said...

lappy den tino...:)
hehe..spe sangka..lappy pun boleh dikesan jantinanya..manusia pun payah nak kesan jantina zaman sekarang ni..haizz

kusut said...

tak penah tau pun laptop pun ade jantina ek. mungkinkah laptop pun boleh membiak?

hampa sikit bile laptop putih, slim, dan keyboard lembut ni kuar suara jantan. hahah

nabilasyazween said...

nak minta izin ntok sharekan post ni kat belog i .

nur.sa said...

si conget berbicara
haha. entah suara siapa pun tatau kan.

kusut
hampa? hahaha.. asalkan bukan jantina ke3 dah.

Ilidina.. said...

weee...laptop saye perempuan..sesuai la coz laptop nih wane pink..hehe

Sofia said...

Memang dia cakap bulat2 'iluvu' ke? sebab dah byk kali try, xdpt2 pun... huwaaaa...

nur.sa said...

nabilasyazween
silakan :)

ilidina
sesuai dah tu. kang menangis dlm hati laptop kalo suara lelaki tp body pink :P

sofia
err. try lg sekali.. sy aritu first time buat tak jadi. second time, baru ok.a'ah. dia sebut i love u :)

Sofia said...

mmg dia sebut btl2 ek?/ ish2, nape xdpt jgk/ dh byk kali ni.. adeiii..

MuJE said...

yes jadi! aku try tukar ngan nama aku cam hampeh die pegi eja satu-satu...haha english jer die boleh detect..

nur.sa said...

sofia
camna lg mahu bantu ya.huhu.. ke ada typo?

muje
pandaii.. tukar la tulis pape.. itu la yg dia akan ikut.haha

suziesanji said...

jantan, bersuara garau lagi.. ish~~

CikGadis said...

sy pnya girl.. tp mcm sora mak org pn ada ekekeke

chenta said...

dh try dulu...try byk2 PC sebab pernah dengar versi lelaki je...tak pernah jumpe suara perempuan lg..huuu...nak tahu gak bila versi perempuan, kuar suara mcmane..heheheh

kusut said...

takde ke sape2 nye versi kelate ke, versi kalimantan ke..?

Pert Doherty said...

aku dapat wanita lanjut usia.. hahaha

anyss said...

Salam,
Mmmm ni suara orang ke suara kuda? huh!

nur.sa said...

suziesanji
suara atuk kot :P

cikgadis
hehehe. mesti suara matured kan.

chenta
ada dua versi,tp tatau le apa yg membezakan suara yg keluar tu.

kusut
erk. leh try kot kalau tahu cara hahhahaha.

pert doherty
yo yo oo je..ehehehe.. camne la korang leh define ni..

anyss
opsss..

ztie said...

saya punya perempuan la. hehehe.. terima kasih. cam best jer.
minta izin nak share kat blog eK?

izfanora said...

nk cuba jugak.. excited nyer.. hahaha..

izfanora said...

hahaha.. mature nyer suara gurl nie..

nur.sa said...

ztie
boleh.. sharing is caring.

ezfanora
hahaha. suara org tuakah?:P