Wednesday, September 22

Info: Gengblogger Kembali vs Malware Detected


GENGBLOGGER vs MALWARE DETECTED
Pasti ramai blogger gembira apabila gengblogger telah kembali aktif seperti biasa..
Dan aku sure para blogger mengetahui penyebab web tersebut gagal dibolosi..
"Malware Detected"
Dan sejak kebelakangan ini banyak blok yang kena malware detected..
Aku dulu pun pernah kena gara2 banner GB ada kat sidebar blog..
Tapi kita boleh agak kenapa kejadian tersebut berlaku..
Hehe..
Page seperti di atas ada bagi link blog mana yang menyebabkan blog kita kena tempias..
So, kena alert..
Atau senang cite buang semua link yang kat sidebar korang..
Letak link blog aku dan 100 penulis je..
[Gurau2 je ok..]


Yang menulis,

17 comments:

chenta said...

dah ok ke gengblogger?

kata kila said...

GB dah ok?wahhhhhhhhhhhh,best best

chenta said...

try buka, tak boleh pun

kusut said...

a'ah still ade malware nye.
pasal malware attack tu kan, kalau org rekomen utk off malware blocker kan, sile JANGAN buat.

malware bukan satu je.

lagi satu, dia kalau infect pc kita mungkin tak bahayakan kita, tapi pc tu jadik host utk infect server yg kita visit. dan merosakkan server tu. nnti org lain akan berterima kasih kerana merosakkan server

nabilah_2908 said...

eh yer ke dh ok...?

di twitter..admin GB kata..GB akan direhatkan...dia malas nak betulkan dulu..

yerla..myb dia letih..GB asik kena serang jer..

MuJE said...

ala, GB takleh bukak lagi la....huhu rindu GB...

d_tieah said...

Aik????????
Aku bukak ok je..
Dah ping blog dah kat GB tadi..

d_tieah said...

Yeke kasut?
Bistu nak wt cm ne lagi kalo dh byk blog malware je..

kusut said...

ride it out. macam musim selsema.

tak lama lagi antivirus/internet security programs mesti buat fix nye. yg lama nye utk org apply fix tu kat pc2 yg infected

GB (contohnye) repair server dia tapi lepas tu org2 yg off blocker dia (lalu get infected) visit GB n infect pastu rosak balik GB. ade point ke dia sorang repair tapi org lain tak amik inisiatif utk tak kene infect?

kusut said...

web2 yg ade malware ni bukan hilang.. cuma kene blok by browser. GB ade je.. sesape yg dah off blocker malware tu boleh la bukak sebab dah takde security against malware threat (in all forms)

nur.sa said...

pening. T_T

Fina Sophie said...

boleh je bukak tp i dunno la. bukan risky ke? bukan kesian dkt diri sndiri or lptop sndiri, tp orang yg susah payah nak fix. mls nak amik tahu even rindu dah dkt gb hehe

d_tieah said...

Menurut Oh Media..
"ianya langsung tidak merbahaya kepada komputer anda. Apapun persediaan untuk membuat scanning pada komputer menggunakan software anti-malware amatlah digalakkan.."

kusut said...

blocker tu bukan block malware yg kat GB tu je. tapi jugak malware yg bermacam2 lagi kat internet ni (trojans, keyloggers, dialers, spyware, adware, etc)

switch off malware blocker tu kalau kita betul2 tau apa yg kita buat sahaja pls

koshary said...

hehe, rindu dh kat gengfotografi.

sejak gb down kan, ramai malaysian bloggers flood ozbloggers. ak pun tak tau la ozbloggers tu malaysian owned ke tak, tapi situ dh jdik mcm gb dh, malaysian sume.
mesti admin dia pelik kn?heheh.

all in all, hopefully gejala malware ni ak dpt resolved, gb kene, innity kene. ishkk.

ASaDa RyutaRo said...

yeah! dh dpt bukak... leh ping blog nti. ngeee =)

Apis said...

huhuhu..windu kwn2 kt GB. (err...ade kwn ke? haha)