Thursday, September 9

Fina Sophie nak cakap lagi.

Kali ini giliran group saya G15 untuk post entri. Hi ^^

Semalam.

Mama admit ke hospital. Don't ask sakit apa. Mula-mula tak serius sangat sebenarnya, tapi entah dugaan ALLAH tu datang dengan macam-macam cara kan? Mama terpaksa ditahan di wad untuk beberapa hari.

Jam ini, 3:10PM.

Baru balik dari hospital *senyum* Waktu ini operation mama saya sedang berjalan, tapi saya kena balik awal sebab kena masak untuk juadah berbuka mama nanti. Ayah datang petang sikit untuk ambil. Bukan nak minta kesian atau apa (mind you), tapi saya minta kalian tolong, tolong doakan mama saya agar segera kembali pulih, dan bebas dari apa yang doktor syak. Tsk.

Waktu ke hospital tadi, mama nampak ceria saja. Waktu mula-mula sampai, menangis juga sikit. Saya dalam hati tahan saja sebak. Terpaksalah terima hakikat raya kali ini tak sama macam raya sebelum-sebelum. After dah lama-lama sikit, masing-masing dengan lawak yang entah apa-apa entah, mama ceria balik. Lagi-lagi bila ayah ada di sisi. Ewah makin romantik. LOL.

//100penulis.Com

Anyway.

Ini kali kedua saya menulis dekat //100penulis.com. Uh WHAT? DotCom? Yes babe, dotcom. If masih ada yang tak perasan lagi, pagi-pagi buta tadi after saya habis masak untuk juadah sahur, //100penulis.blogspot.com sedang dalam transformasi menukar URL blog ke //100penulis.com. Seriously, ini memang projek serious @_@ Bertuah bebenar ye pada sesiapa yang berpeluang jadi editor di blog ni. Harap semua gunakan sebaiknya akses yang diberi. Fahami sistem 100penulis ni betul-betul dan ikut segala aturan yang ditetapkan, kalau tak adalah yang kena bold merah nama tu dekat editor's area :P

So far, I am happy to be part of 100penulis. Dapat kenal macam-macam jenis orang dengan gaya penulisan dan cara dan latar belakang yang berbeza. Apa yang saya harapkan, ialah agar 100penulis akan terus maju. Jika 100 penulis-penulis ini (termasuk sayalah) terus komited dan merasa tanggungjawab untuk saling menjaga blog ini, saling menjaga perhubungan sesama kita yang dah macam keluarga ini, insya-ALLAH, satu hari nanti orang akan recognize kita. Lagi pula, kita punya admin yang nampak gaya bukan calang-calang orangnya ;)

Fina Sophie WHO?

T H I S might help you. Anyway, once again, I am a story-teller. Habit saya, suka tulis panjang-panjang.  Biasalah, macam story-telling. Membaca blog saya perlu kekuatan mental yang tinggi dan tidak sesuai dibaca dalam keadaan nak cepat-cepat. Dalam berblog, saya lebih menghargai followers yang memang baca blog saya walaupun tak tinggalkan komen.

Single, but not available. Hiks.

Sophiesm.Com
Kalau kalian singgah ke blog saya yang serba sederhana itu, dekat sidebar korang akan nampak satu bloglist KHAS untuk para editor aka 100 penulis co-writers. Bila-bila masa terluang, sila cek link anda dekat situ dan kalau tak ada, sila inform saya di entri ni pun boleh. Mana-manalah. I am flexible. HEHE.

Eid Mubarak!

Despite all this, I still wanna wish you guys EID MUBARAK! Untuk yang berpuasa sahaja tau.

Last but not least..

... sebab we'll meet again next week hehehe. Still blur nak post entri macamana HAHA. Sebenarnya not really sure, since I love to tell stories kan, you guys willing ke nak baca panjang-panjang? LOL. Takut tu je. Orang malas nak baca haha. Stories maksud saya, bukan diari sangat. It's a real story. Macam I N I.

Anyway, kalau rindu, sebut je nama ai. Hoho. Okey, bye for now.

Yours Sincerely,

20 comments:

kata kila said...

kak, rindu ni.boleh lah ye sebut name fina sophie.hehe

btw kak, kila doakan yang terbaik utk kak fina dan family.insyaallah semua akan jadi macam sediakala

amin

รεlﻪოﻪէ ﻪгﻨ гﻪկﻪ ﻪժﻨlfﻨէгﻨ ოﻪﻪF չﻪհﻨг ռ ъﻪէﻨռ

Fina Sophie said...

aminnnn kila :)
thanks so much sebab concern.
eid mubarak kila.

nur.sa said...

see?kali ini entri pon panjang. hehe.
a'ah. perasan. sekali dengan layout yang dah berubah ni. syabas admin.

fina, sa doakan moga korang gembira di hari lebaran. sakit tu ujian dan juga penghapus dosa kecil kan.. :)

Fina Sophie said...

ha'a lah sa. dah tahan2 tp still nak taip jugek. lol.

ya thanks sa! ^^

koshary said...

fina sophie fina sophie
Eh Eh tak rindu lah.
HEHE,=D gurau2 petang nak raya.

InsyaAllah kita doakan yang terbaik buat mak fina. syafakallahu khairon. ameen.

Aida Ismail said...

fina! nak kaler pink nak kaler pink..hehe, selamat hari raya fina --- love dari cikda, =)

Faisal Admar said...

hope everything works fine with you, fina.

happy eid mubarak :)

syazwani ahmad sibi said...

hope ur mum get well soon...kita same2 berdoa yer...insyaallah

cIk JanNah said...

owh fina owh fina.
agak2 rindu fina dapat apa eh?
erk? hahaa
1st, hope ur mom cepat sembuh.
2nd, dot com macam best lah. bila cik jannah nak tukar dot com nie? T__T
3rd, selamat hari raya! maaf salah dan silap yea
4th, will be waiting ur next entry

T__T

Malek Ku said...

oh ni fina sophie yer

Fina Sophie said...

haha kos lol. KOS? haha.
thanks koshary =)
happy eid!!!!! ^^

Fina Sophie said...

haha.. cikda! lepas tu dan dan org tu tukar background kannn.. comel betul perangai. hehehe..

happy eid!

love,
fina sophie

(nak jugek hiks ^^)

Fina Sophie said...

insya-ALLAH faisal. happy eid for you too!


=)

Fina Sophie said...

wani, insya-ALLAH. hadapi dengan senyuman ^^

happy eid for you! ;)

Fina Sophie said...

cik jane (merujuk komen cikpia ngahahah!),

kalo rndu dpt beraya lol apakah :D

1st thanks!
2nd tukar cik jannah, tukar. kasi up sket hehehe
3rd happy eid. juga nak minta maaf if ada slh n silap spjg kita kenal T_T maaf eyh..
4th glad! :P

Fina Sophie said...

hi malek ya sy fina sophie. :)

happy eid!

Aida Ismail said...

@fina : comeeel? hahaha, boss kita mmg comeeel.hehe..tapi comel comel yang misteri.haishh!!

Q said...

Selamat hari raya aidilfitri..
Q doakan yang terbaik buat mama fina..

Sofia said...

Yeyeh,... Rindu juge,.. tuh yg komen..

Neway, semoga yg terbaik dapat pd fina sophie n family..

rase2 nya, yg bernama sofia ni, suke tulis panjang2 kot.. baru best kn.. Ak pun suka tulis panjang2 gk.. Sebab nnnt, bile kite dah tua, leh le refer belog, klu dah lupe ape yg kita wt masa dulu2 dl.. hehe.. lebih kurang cm tesis la.. hehe..leh refer2.. hehe

Fina Sophie said...

Hmmmm.. Entri lama.. Hehe