Thursday, July 7

exercise untuk hilang mengantuk di tempat kerja

okay, this is my 1st entry di blog ni. teruja sekejap hehehehe. walaupun dah baca banyak2 pun still  buntu dan keliru dan celaru.

sedikit ilmu untuk dikongsi. 

****************************
cara hilangkan ngantuk di ofis
****************************






----ikut la arahan betul2... 
  


   
ni ala taichi sikit la... 
sebagai intro dan warming up.. 
  
  
tiru la macam ni... 
untuk melegakan bahu dan leher.. 
  
  
 gerak ke kiri kemudian ke kanan




wa..wa...wa... 


gerak ke kanan kemudian ke kiri 


ikut je ler jangan terpusing kepala sudah la 


tepuk kuat-kuat kat dahi
ni untuk hilangkan ngantuk 




dah tu buat gerakan tangan dan badan
buat gaya macam happy je 


kemudian goyang2 kan badan sikit
buat macam takde masalah langsung 


buat secara agresif pulak. pedulikan paa kata orang lain 


hilangkan semua stress..
shuh! pergi jauh2 


pusingkan kepala 


tengok muka kat cermin sambil goyang2..lawa kan? 


akhir sekali buat tarian kucing


  
kalau tak hilang juga 
ambil borang cuti submit kat boss... 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  






p/s : ni amek kat dalam email yang diforward tahun2 dulu.dah lama. in case kalau tetiba ade orang dtg claim ini hakcipta ke kan hehe
p/p/s : entri macam ni diterima ke x? hehe tak tahu. incik admin, sila komen.

6 comments:

kusut said...

uhm.. gambar semua tak keluar o_o

Fina Sophie said...

oh ingatkan browser sy yang carik pasal. mmg gmbr tak kuaar rupanya.. (- -")

Cik Ayen said...

cara hilangkan ngntuk di bilik tido sendri ade ? hahhaa

cKyN WaN said...

ala yekeeeeeeeeee!
nanti sy edit okeh.
gimme time hehe

kusut said...

hehe comel

cKyN WaN said...

haha next time kat blk tdo lak haha

eh kat bilik tdo pon nak exercise ke? tdo je la haha