Monday, September 6

Everything You need to Know About...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sejahtera
agak terlewat tapi itu bukan tanda Q tak perlu berkhidmat
maaf hari ini kurang sihat maka kurang jugalah intipati yang ingin dikongsikan
ya...hari ini berkaitan kesihatan
memandangkan hampir menjelang hari raya
maka pelbagai juadah dan makanan raya akan bermain-main dalam benak pemikiran kita
tak mengapa teruskan
tak salah cuma jangan membazir sudah
ok
hari ni Q nak kongsikan satu fakta berkenaan
MAKANAN RINGAN aka MAKANAN LAJU


bukan makanan ringan tu makan sikit-sikit ringanlah
bukan...bukan...bukan
tengok gambarrajah ni
http://www.onlineschools.org/blog/everything-fast-food/fastfood.gif

(klik kanan>view image utk tumbesaran yang sihat)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mari jenguk yang lain di Blog Q
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

4 comments:

Azza ShanShan said...

Hye unimate!
bagus sebagai memperingati.
Tambahan lagik raya hampir tiba!
(:

kusut said...

@_@ subway pun banyak health violation? ingatkan diorang la yg bersih

ok.. malaysia 59%.. kalau orang KL je sure lagi tinggi kot. patut le member2 aku ramai obese.. pastu salahkan nasik lemak n nasik + kuah masak lemak! hehe

nur.sa said...

adeh. kena batang idung sebab udah sket gumuk. bulan puasa pun tak nampak turun kilo.. hahaa..

Fina Sophie said...

siyes, makan memang nak kena jaga. segala penyakit bersarang dari perut!