Saturday, September 4

Contengan Pertama Budak Baru Belajar

Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua.. semoga semua sihat-sihat, senyum-senyum ceria di hujung minggu yang dekat-dekat nak raya ni. tak lupa di ucapkan selamat berpuasa kepada yang tengah puasa.. yang terskip tu, jangan lupa ganti selepas raya nanti.

Pertamanya nak ucapkan banyak-banyak terima kasih kepada '100penulis' sebab menerima permohonan saya untuk menjadi salah seorang admin blog 100penulis ni. hehe.. siap tulis surat rasmi lagi untuk memohon. Alhamdulillah diterima.. *senyum-senyum sengih-sengih*

Kewujudan blog 100penulis ni memang sangat best. bukan setakat memeriahkan dunia blogging, malah boleh mengeratkan hubungan antara blogger-blogger yang jadi admin blog ni. mungkin nanti CEO 100penulis boleh buat majlis makan-makan untuk semua admin. hehe.. sape tau, kalau banyak rezeki sampai berlebih-lebih kan..


Dipendekkan kalam.. saya ASaDa RyutaRo [bukan nama sebenar].. boleh saja panggil dengan nama Asada.. bukan seorang blogger otai. masih lagi budak baru belajar. setakat ni hanya ada satu je blog, http://akudakmalaysia.blogspot.com/ .. jemput-jemput la datang ea..

nak jugak letak muka kat sini. saya single lagi

Akhir kata.. Salam kenal, Selamat Berblogging dan enjoylah membaca blog 100penulis ni.. datang ke blog saya jugak. hehe..

ada lagi..

Buah delima belimbing batu,
Dimakan oleh si Ratna sari,
Sahabat dan kawan biar beribu,
Musuh berlawan jangan dicari.

Buah durian berduri-duri,
Jatuh terjepuk di atas tanah,
kesian durian tu..

15 comments:

Ratu said...

salam kenal asada... tq tinggalkn link kat blog sy... happy blogging!

miss faten said...

ASADA :DD
Heyhey,
tetiba pantun last sekali kelakar ;D Haha XD

nur.sa said...

haha
pantun tak abis..
salam kenal dakmalaysia.. :)

Fina Sophie said...

single lagi ye? ahaha. ha'a padanlah sgt state perkataan single tu. join 100penulis ni... mana tahu kan jumpa yang sesuaiiii.. ehem. haha ;)

DeAnAiNi said...

siap berpantun...nice2..

Zyash said...

Salam perkenalan yer

100penulis said...

IKLAN :
Bg yang belum daftar akses ke EDITOR'S AREA diharap cepat2 baca sticky post sy : dashboard > edit posts > ---EDITOR'S AREA---

Azza ShanShan said...

Salam kenal asada!
Dah datang blog kamu.
Nice! ^_^
Selamat berpose gak eyh!

ASaDa RyutaRo said...

Ratu :
Salam kenal.. tQ gak sudi tinggalkan komen kat blog asada =)


miss faten :
hahaha.. saja je bagi pantun tu. =P

ASaDa RyutaRo said...

nur.sa :
salam kenal jugak =)


Fina Sophie :
haha.. single lagi ni. nak meng-usha2? =P
hope bertemu jugak la jodohnya nti. ngee =)

ASaDa RyutaRo said...

DeAnAiNi :
hee =) tQ.. tQ..


Zyash :
salam perkenalan =)


Azza ShanShan :
Salam kenal jugak. ngee =) tQ sudi datang ke blog asada.. hehe

cIk JanNah said...

salam kenal assada!
camat berpose
:)

myravea said...

salam kenal assada *winkwink..
tinggal jejak di blog kamu ~ngeee

sizuka[Izzati] said...

pantun last takleh nak kelakar lagi.haha~

Fina Sophie said...

pulisss lol.. :D