Tuesday, September 7

Biskut Oat ku diragui kehalalannya..kecewa!

Serius ye! Penat-penat i buat biskut tu, tetiba jadi diragui sebab minyak sapi yang ditarik balik status halalnya.

Minyak sapi tu, JAKIM tak la kata tak halal. Cuma pihak JAKIM meragui bahan-bahan untuk buat minyak sapi tu. Jadi dia tarik balik produk minyak sapi brand tu. I plak dah buat biskut raya pakai brand tu. Kecewa tau bila tau. Penat seharian buat, tetiba jadi macam tu.

Nak tahu brand apa? Sila klik BISKUT OATKU DIRAGUI KEHALALANNYA..KECEWA!

Kalau uols jadi i, uols nak makan ke tak? Sebab dia tak kata tak halal. Cuma diragui. Tapi......

15 comments:

Sumandak Kinabalu said...

hmmm...mmg kecewa
dah org bersengkang mata buat, tiba2 jadi mcm tu...
apa nak buat, sabar je lah...
anyway, selamat hari ray ;)
anggaplah apa yg terjadi sbg satu pengalaman...
setiap yang berlaku ada hikmahnya...
jgn2 lepas nie dpt durian runtuh...hehehe

nur.sa said...

ala, kesian nya, tak tau saya nak jawab nak makan ke tak.. tapi yang pasti memang awak dah penat buat kan. huhu..

chenta said...

sumandak kinabalu : itula..seharian dok mengadap benda tu..huu..tp kecewa gak la..sebab JAKIM tarik blk produk tu 19ogos..tapi masuk paper 4september..kalau dibagitahu awal, confirm i tak beli produk tu..

takpela..mungkin bukan rezeki i kot..kalau dpt durian runtuh mcm u ckp tu best gak!alhamdulillah ^_^

nur.sa: mmg penat awak..sedey, kecewa..semua ada :(

ijanlah said...

Itulah kalau kita buat sendiri pun terbeli barang yang statusnya di ragui.Kalau kita beli yang dah siap terus tinggal makan je status macam mana yek?
Sabar la ye

kata kila said...

makan nasi jelah camni.huhu

chenta said...

ijanlah : itula..nasib la i buat sendiri..kalau beli..tak tahu la bahan apa yg dia guna...org yg berniaga, takkan nak tarik blik kuih diorgkan?

kata kila : makan ketupat la..hehehe

fara said...

alamak!
bole plak time2 camni bru nk umum bende2 camtu...
dibuatnye klo org bisnes kueh raye gune bende sme...
tak ke haru dibuatnye!

ASaDa RyutaRo said...

adeh.. kesian la ngn biskut. kesian jugak dgn org yg buat sampai bersengkang mata..

sabar je la.. try gugel.. cmna status makanan diragui ni. boleh makan ke tidak.. hurmm..

chenta said...

fara : tau takpe..ni atleast i tau la i msk guna ape kan..kalau beli kat luar?huuu..

asada : ala..malasnye gugel..ada yg nk tlng gugelkan?

kusut said...

kalau diragui, baik jangan makan. tapi jgn la campak dalam tong terus kan. hidang kat kawan2 non-muslim pun ok. bukan nye kuih tu bahayakan kesihatan kan?

chenta said...

ye..dh bungkus cantik2..bg opismate yg non muslim..huhuhu...kuih tu sangat sedap!

DeAnAiNi said...

tidakkkkkkkk!! pakai brand tu gak..owh patot kah di buang,p membazir huhu

chenta said...

fikir membazir atau fikir mkn benda yg diragui?mane satu pilihan anda?hehehe ^_^

bdw, i bg kuih tu separuh kat member non muslim dan separuh lg dah buang

Fina Sophie said...

tak buat kuih, tak guna minyak sapi. tumpang lalu secara senyap. eheheheh

chenta said...

nizam : ye..dah tinggalkan dh..thanks :)

fina : lalu la selalu ^_^