Wednesday, August 3

Bila senyum pun tidak seikhlasnya...




Sedihnya jika hati tidak dimiliki....

Ada banyak perkara yg ngah kusutkan otak aku skrg ni. Tekanan keje, biasa la tu..semua org ada. Tak mudah untuk seseorg 'perfect' bila di alam kerja, melainkan kerja sendiri...tu pun tetap ada risikonya. Tapi itu bukannya perkara utama yg watkan hati aku kusut.

Aku sedih skrg ni,... jujur sedih. Bila dlm mood tak de tempat di hati dia. Mgkin juga masih ada, tapi seakan tak berbalas, samalah seperti bertepuk sebelah tangan. Mmg lah nak sedih2 sgt ni nape...aku ni kan lelaki. nape? kiranya lelaki tak pernah ada rasa kecewa?? hehehe...



Tp benar lah, org lelaki kata org selalunya lagi kuat dr pompuan, dr segi tenaga fizikal, kepimpinan, dan juga emotional. Tapi bg aku, utk sesetengah perkara, kdg2 ego org laki juga akan lebur bila bebanan itu dh terlalu berat untuk digendong, dan paling memalukan (dikira) bila dh smpai tahap menangis...hahaha. Tapi aku mmg jenis manusia yg tak pandai menangis..Citer pasal menangis ni, aku penah kuarkan kat entri ini.

Apapun, smpai sekarang aku masih lagi menyimpan sedikit harapan. Bukan berharap untuk dimiliki, tp berharap persahabatan yg berkekalan, itu sudah mampu watkan aku tersenyum sendiri.

Maaf, entry aku pendek kerana sejujurnya itu mmg cara aku.

~: Kucing Kuyup selalu dihimpit resah :~

8 comments:

anyss said...

Salam,
Chumilnyeeeee kucin ni hu hu hu

nur.sa said...

hey, tak salah la nak rasa sedih ke, kecewa ke, lelaki pun tetap manusia biasa jugak. :) ada perasaan.

Fina Sophie said...

@sa lelaki menangis tu remind me to ur among latest entry. hehe.

@kucing kuyup okey, now. i don't exactly know how you're feeling right now. tp saya pun sdg alami perkara yg awak sedang lalui sekarang ni. cinta tidak berbalas, kan? saya dah pernah berada di both side.

sy rasa KK boleh terima yg dia tak boleh nak bls apa yg KK rasa dekat dia kan? setahu sy, perempuan bila ckp 'no' atau 'kita kawan sj' dia biasanya tetap dgn apa yg dia ckp smpai bila2. so don't waste ur time. lainlah kalau dia ckp 'no' tp ada hint2 dr dia yg tnjuk dia suka dkt KK. kalau jmpa perempuan mcm tu, kena kerja keras sikit ;)

mgkin for u dia-lah pmpuan terbaik yg awak nak for the rest of you life. tak mahu pndg pmpua lain dah. but that's not true. skrg mgkin KK tak nampak, tp later u'll found out.

doa byk2. ayat ni mcm klise, tp sbnrnya bila kita buat baru kita tahu. trust ALLAH. HE have HIS plan for you, by HIS will :)

sy cuma sbgai ahli famili 100penulis yg mahu membantu. editor yang lain mgkin ada pndpt diorg sendiri. ;)

nur.sa said...

haha. betul fina :)

anyway, saya nak setuju dengan ayat fina yang pasal perempuan bila kata 'no' atau 'kita kawan sajalah'......
memang perempuan akan stick pd kata-kata tu smpai bila2..

Cik Ayen said...

kite ade pelbagai perasaan.. sedih,kecewa gembira dan bnyk lagi :) xsalah kan kalau hari ni bersedih esok kite pasti gembira.

cuma jgn terbawak2 perasaan smpai mudaratkan kesihatan :)

100penulis said...

KK, lelaki yang tahu menilai emosi sendiri ni lebih jujur dalam perhubungan. Err sy tak tahu tu, sekadar menyampaikan apa yang pernah saya dengar. Apapun KK, carilah kekuatan baru. Macam hobi baru ke, kawan2 baru ke dll.

Pasal cinta? Orang kata, cinta akan datang sendiri bila tidak dicari. Orang yang kata, bukan saya. Haha.

Mummy Nana said...

Apabila dah cinta & sayang mmg xboleh nak halang... Tapi xsemestinya berakhir dgn apa yang kita inginkan... xpelah... redhakan dgn apa terjadi tapi jangan berputus asa... semoga tercapai segala yg diimpikan...

mytafa said...

sorry lambat reply, berkoje sepanjang hari, dan skrg pun masih di ofis lagi...

anyss: comel kan... tp mmg bukan kucen sy (gmbar hiasan semata2)

nur.sa: a'ah..normal semua org akan rasa sedih, itulah org kata 'rencah kehidupan'

fina: yess... you are trus. thanks bg pendapat yg berguna. Part yg paling sy teruja... "mgkin for u dia-lah pmpuan terbaik yg awak nak for the rest of you life. tak mahu pndg pmpua lain dah. but that's not true. skrg mgkin KK tak nampak, tp later u'll found out." Betul tu, kadang2 kita tak sedar dan sering tak akan sedar, jika kita tidak melihat dr sudut pandangan org lain..

Ayen: Alhamdulillah, wat masa ni lum smpai tahap memudaratkan kesihatan. Cuma hilang tumpuan wat keje jer...cam ner lak tu? hiks~

Mr.Owner: yess.. apa yg org kata itulah pengalaman yg mereka dah lalui. Dan secara tak langsung akan membantu mereka yg blum lalui bila disampaikan. Thanks...

Mummy Nana: mencari keredhaanNya ada jalan sebaiknya. Thanks juga kerana mengingatkan yer...