Monday, September 6

Bermula!

oleh kusut, G4

maka hari ni bermulalah kisah 100 orang penulis (yg bakal mencecah 100), masing2 memerah idea untuk menghasilkan entry2 yang menarik, bergaya, atau unik untuk dipersembahkan kepada pembaca2 blog ni. aku ni bukan lah wakil rasmi kumpulan blogger ni, tapi aku konfiden ramai akan bersetuju yg kami akan menghasilkan penulisan yg bagus

tapi apa yg bagus sangat dengan 100penulis ni?

memang kami ni satu kolaborasi blogger yg random, tanpa credential yg kata kami berkelayakan tinggi dan hebat dalam blogging. kami bukan otai. tapi kami ade effort untuk menulis dan cukup berani utk menjadi 'penulis' XD

satu kebaikan 100penulis ni ialah dengan adanye 99 penulis lain, pasti penulis2 di sini terase kompetetif nya blog ni, dan mungkin, secara logiknya, menggalakkan penulisan yg lebih berkualiti.

100penulis setakat ini mempunyai 70 orang ahli. masih ada kekosongan. ahli2 sekarang ni (dipanggil 'editor') terdiri daripada yg muda dan yg lebih dewasa, yg formal dan yg lebih sempoi, yg tinggal di utara, timur, barat, selatan, malah yg merantau di luar negara. pasti range artikel2 dalam blog ni menyentuh pelbagai topik kan?


melawat blog2 editor lain, memang tersangat banyak variasi. hari pertama blog-hopping pun dah boleh jumpa blog2 yg menjadik instant +fav aku. sangat suke baca entry Asada, tersangat suka blog kompashailmey, well.. sangat suka lah baca postings seme editor, betapa bezanye hidup masing2! aku baru sempat melawat 30% daripada blog seme editor.. tak sabar nak habiskan seme, and start balik.

jadik kepada seme.. rajin2 lah melawat 100penulis. jika ada penulis yg menarik penulisannya, klik la kat label nama dia utk bace posting yg lain. jangan lupe melawat blog dia jugak! mungkin tak seme 100% setuju dgn aku. tapi hopefully, to a degree lah. camne editor2 lain.. ade setuju dgn kata2 semangat yg sedikit karut dan kusut ni?

14 comments:

Aida Ismail said...

I can see mine there !! hehe, muchas gracias :) Love 100penulis !

cIk JanNah said...

i pon x jalan2 lg kat semua editor 100penulis. nanti ada masa br nak start. lepas raya la kot?
hehe

Raja Fiqri Fauwaz said...

Tak karut dan tak kusut.

:) satu entry yang bersemangat saya kira.

selamat berkenal-kenalanlah kita diantara editor-editor 100penulis ya.

Assalamualaikum..

dan selamat sejahtera..

Aida Ismail said...

Selesai melalut ---http://cikdaismail.blogspot.com/2010/09/eh-kejap-100penulis-tu-ape.html

afifaa. said...

nice(:

jom terjah blog warga 100penulis (:

humbleyat said...

wah..seronoknya..tak sabar tgok life journey "100 penulis" lepas nih;-)

ASaDa RyutaRo said...

yeah! kasi semangat kusut.. ni persaingan sehat. hehe..

tQ memuji =) tersipu2 malu sekejap bila di puji.. lalala~

ke arah 100 penulis yg mantap!

miss faten said...

Entry tak karut dan kusut hehehee ;)

Kewujudan Blog 100 Penulis sememangnya platform buat kita2 bloggers untuk meneruskan berkarya sambil saling bantu - membantu dengan sokongan dan dorongan dari kawan kawan :)

And yeah, memang banyak blog blog yang best kat sini so tak rugi kita jengah diorang ye.

100 penulis, 100 kemungkinan, 100 cerita :) Hehe :D

kusut said...

@cikda same2.

@cik Jannah agaknye lepas raye lebih rancak kot 100penulis. skang seme dah tgh mood raye. hehe

@Raja Fiqri tq! cukup bersemangat tak? tu la terfikir.. alang2 posting hari pertama biar lah start dgn semangat kan

@afifaa jom! kalau bleh terjah seme editor hari2 lagi best

@humbleyat kite sama2 tengok :D

@Asada blushing ke bro? XD

@miss faten best ayat tu bleh jadik moto lah!

100penulis said...

ahaa.. tu pun sy xupdate lg list blog kita.. saja nak tunggu cukup 100 baru blogroll diupdate. hehe

kompas said...

Salam ziarah, terima kasih Kusut. selamat hari raya aidilfitri untuk Kusut sekeluarga. Maaf zahir batin. jumpa lagi seterusnya...

nur.sa said...

saya setuju..

ziarah menziarahi adalah amalam mulia lagi berpahala. :P

sama la belum sempat nak jenguk semua blog tu. nanti ada masa mesti singgah bg komen. agreed! dah ada some blogs yang jd favourite sy jugak..

kusut said...

@100penulis patut la blog aku tak masuk list. ingatkan tak cukup best :P takpe admin.. take ur time. nak raya ni banyak bende nak buat kan

@kompas slamat hari raye raye juge!

@nur.sa marilah kite ramai2 saling berkunjung ye!

Fina Sophie said...

OH KUSUT. SANGAT SUKA INI ENTRI. kalau ada butang like, nak like 100 kali! hahaha