Thursday, September 9

beraya di perantauan

Hi there. Assalamualaikum wbt.

and so, this is my first post.. Kalau post ni dapat publish, maksudnya betullah saya tengok jadual tu. and ouh, sebab saya kat nz, so agak susah nak sort out jadual tu, sebab kena tambah 4 hours. faham tak? macam sekarang ni kat msia baru pukul 5.40pm, tapi kat sini dah pukul 9.40 pm. 

ok. rush giler ni tulis post ni. baru balik dari masjid kilbirnie. 1st time bayar zakat fitrah sendiri. haha. then off to pak n' save (supermarket) beli barang- barang nak buat biskut raya. yang simple je lah. nak buat almond london memang eden tak boleh tolong haha. what else? ouh, tak ada takbir raya kat nz ni. sadis kan. hampa betul :(

  tahun ni memang lainlah. sebab tak ada parents, family nak beraya sama- sama. just kawan- kawan je lah. I kinda miss lots of thing back in Msia, but I'll survive. insyaallah. esok pula, tima orang solat raya kemungkinan besar saya kena kerja. tak dapat cuti dari boss. 

and so, happy eid mubarak. maaf zahir batin. take care.till next week, emm, itupun kalau tak busy assignment haha. bye 

11 comments:

kata kila said...

salam kenal ashburn!:)

selamat hari raya ye.raya mana mana memang tak same. janji semua selamat.

Aida Ismail said...

hehe, selamat hari raya ashburn!! wahh, raya di perantauan..hehe, take care ya!

Ilidina.. said...

selamat hari raye di perantauan! take care!!

nur.sa said...

raya tetap raya. janji hati mau happy. :)
yang penting penghayatan kan. hehe.

selamat beraya!

Danial Ikhwan Jaafar said...

salam raya untuk orang jauh. teringat time raya kat australia dulu. enjoy la pengalaman beraya di tempat orang. hehehe =D

syazwani ahmad sibi said...

happy eid!! take care....
salam kenal dr saya..hehe

cIk JanNah said...

salam aidilftri ashburn,
x mo sedih2. raya kene happy even kat perantauan nun di sana.
:)

Miss Kira said...

slmt hari raya di perantauan.. =)

Malek Ku said...

hang p lah takbir kat mana2 masjid kat sana..huhu

Q said...

selamat hari raya di perantauan. macam seronok macam sedih. hwaaa...

humbleyat said...

wah..selamat hari raya..rupanya ramai rakan 100penulis beraya di perantauan yerk..