Thursday, August 4

Bahaya simpan pic dlm phone!

Si Conget Berbicara mula bicara maka keluarlah..jeng3..opss..merapu sudah..ok stop!straight to the point.. kisah ny kisah btul..bukan rekaan semata-mata..harap-harap boleh buat teladan..

baru-baru ny rumah sewa kexen kyra ada org pecah masuk..7 org satu rumah..pencurik yang masuk tu sorang je..tapi diorang still xleyh defeat sebab terlalu takut n terkejut..habis semua hanset..dan semua laptop pencurik tu kebas..pencurik tu guna handbag kexen cik kyra untuk letak semua nset curi,dompet dan barangan bernilai..haissh.. tula handbag besar sangatt..

humm..pencuri tu cuma ikat diorang guna tudung diorang je..pas2 amik baju-baju diorang tutup muka..mangkok tu leyh bersoal jawab lagi...siap tanya lagi sorang2..bleyh pulak tanya asal usul..dan terkejutnya..mangkok tu siap bagitaw lagi..''dulu saya pernah pecah masuk dah rumah ny..sebelum korang masuk duduk''..tak guna btul..ade ke patut mcm tu..
kira bernasib baik sebab semua selamat kecuali seorang..poor to that gurl..tp bnda tu dah jadi kes polis..biarlah..sekarang yang diorang risaukan ialah gambar2 diorang dalam nset n lappy tu..

Chupp!!jangan salah fhm..bukan diorang ada gmbar tak senonoh tapi..gmbar diorang tu mungkin boleh di salah gunakan..zaman sekarang..macam2 boleyh jadi kan..hurmm bayangkan dalam nset je dah ada dekat 400 gmbar personal..kalau la gambar tu di edit dan disalah gunakan..

nauzubillah..mintak di jauhkan.. so cara terbaik..kalau boleyh jangan la simpan gambar terlalu banyak dekat lappy n nset..terutamanya perempuan..bahaya..lagi pun..cuba kita fikirkan balik..kalau pencuri tu jual semua nset tu..sempat ke dye nak delete smua gmbar dlm memori??

kemungkinan besar tak kan..so bayangkan..ape jadik dengan gambar2 tu semua...huhu..ngeri bukan? ape pun..mintak dijauhkan la semua tu..ape omputih cakap..prevention is better than cure..jadi sama-samalah kita berjaga2...

Salam sayang, Kyra Ismera (jangan tengok je..klik la..:P)

Tajuk Entri yang mahu dipublish : Fikirkanlah... Label Anda : si conget berbicara

8 comments:

Mummy Nana said...

eeeee.. takutnya... macam2 skarang kan... iskh..iskh..iskh.. nasib baik pencuri tu amik barang jek.. haish.... tapi mesti tension kan.. psl gambar2 tu mesti kenangan dari dulu.. kalau hilang mmg nangis jugaklahkan??

ezzu said...

btol3...bhaya tu...hehehehe

MuJE said...

uish, bahaye gambar sensored aku ni...hehe

Kyra said...

@mummy : mmg diorang tension..sekarang pulak musim final..

@muje : tett!sila padam gambar sensored anda..:P

fArAh hAniM said...

btol gak kan~
mna la tau tgok gmba kita terbekanan ke
dy mandrem bgi kita suka dy
ish2x
xpsal2 nanti "kekasihku pemecah masuk rumahku=)"
hahahahaha~

Kyra said...

@hanim : kekasihku pemecah masuk rumahku??ngerinya..

d_tieah said...

Betul ke, orang ckp kalo kite nak bunag pic dlm hp, still ade lg gambar2 kite?
Fakta ke auta ek..
Confuse..

Kyra said...

@d_tieh..rasenya dah xde..tp make sure pdam memori fhone la..