Friday, July 29

Ayam

aku copy lirik lagu ayam dr jalil hamid...

makan leher ayam nanti bersanding kepala teleng yam..
makan tonking ayam nanti mulut tak reti diam
makan kaki ayam kais pagi makan malam
makan cakar ayam sakit gigi siang malam

tapi kalo makan kepala ayam dlm kotak mcnugget happy meal caner????




kisah nih berlaku kat US. masa tuh akak rentung nih gi McD utk beli 2 Happy Meals with chicken nuggets utk anak2 dia (2 org) n burger with fries utk dia.

masa dia tgh sibuk makan, anak2 dia plak sibuk nak bermain2 kat taman kat luar. so dia nih pun agaknyer ukur lilit perut sebesar perut bumi, bile burger dia dah abis, tangan tetap nak mencopot nugget anak2 dia kan... biasalah kan....

seluk punyer seluk, tetibe ha.. terkeluar satu piece yg besar. gembira lah kononnya & dgn penuh yakin & tanpa memandang, trus nak disumbatkan bende alah kat tgn tuh ke dlm tekak.





naseb baik anak dia dtg pastuh jerit...."mummy!!! nugget tuh ada balung lah!!!" *hahaha. aku tipu, xder lah anak dia kata camtuh. skrip tuh aku yg letak sendirik tp serius beb, ko mampu beli nugget dapat balung ngan paruh skalik? x histeria kalo ko jadik pompuan rentung nih?

sudahnyer dia trus buat komplen. manager McD kat situ nak bagi 2 weeks free meal utk kasik tutup mulut, tp pompuan nih berkeras nak jugak mintak gantirugi 100k. hahah.

so far, aku xder berita terkini plak pasal kes nih lagi. aku x sure dia dpt ker x duit pampasan tuh. aku harap2 dia dapatlah cuz melampau lah kan.... kalo setakat ada rambut ker oke lagik nih beli nugget dpt kepala ayam....

coi lah!




ps: raser2 kalo aku beli nasi ada anak lipas... bole mintak rm100k tak?


6 comments:

jejaka anggun said...

heheheh....

mr/ms admin.... atas sebab2 tertentu, JA terpaksa masukkan entry nih lambat dr sepatutnyer. xper kan?

fuzzyskuzzy said...

kawan saya beli nasi lemak ada lipas,kisah benar.and penah tgk kt blog mne tah mee goreng ade cicak!! >.<

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

kalo dpt kple ayam tu xde gli sgttt..tp kalau lipas,cicak,lalat...euwwww..iuwww..euwwwwwwwwwwwwwwww...yucks!

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. kepala ayam tu extra la kot.. hihi =P

eqbalzack said...

kembang tekak tengok pic ni...

izfanora said...

yaks.. muntah !