Tuesday, August 31

Pengenalan

Tujuan blog ini diwujudkan ialah untuk memberi kesempatan kepada 100 orang editor bergabung bersama-sama. Kesemua editor ini boleh menulis entry untuk apa jenis isi kandungan sekalipun. Bebas membincangkan hal isu semasa, tutorial, promosi blog dan sebagainya.

Kepada yang berminat bolehlah menghantarkan emel kepada 100penulis[at]gmail[dot]com, untuk menerima undangan menjadi barisan editor blog ini. Atau anda boleh tinggalkan komen di bawah jika ada sebarang pertanyaan.

Cara-caranya :

» Step 1: Add our code to your website
Get banner code here and paste the code to your sidebar.

» Step 2: Submit your details to 100penulis[at]gmail[dot]com


Your name: (YOUR USERNAME / Nama pena blog anda)
E-mail: (BLOGGER.COM LOGIN / email untuk login ke blogger.com)
Website title:
Website URL:    

JANGAN APPLY SEKIRANYA ANDA :
  • Tidak serius
  • Mempunyai banyak email dan banyak username - mengelirukan admin dan editor lain utk tujuan rekod dan jadual 
  • Tidak kerap memeriksa email untuk terima invitation
  • Email anda mempunyai autoresponder
  • Anda sekadar mahu sertai untuk kepentingan diri sendiri 
  • Tidak dapat online sekurang-kurangnya seminggu sekali 
Update 28/09/2010
PENGAMBILAN DIBEKUKAN SEMENTARA. ANDA BOLEH TERUS MENGHANTAR PERMOHONAN (1 EMAIL SAHAJA) TETAPI TERPAKSA MENUNGGU.

Update 11/11/2010
Pengambilan dibuka semula. Sila hantarkan email mengikut format yang diterangkan di atas.

Update 06/02/2011
Hanya apply sekiranya anda boleh memberi komitmen kepada projek ini. Sekiranya hanya untuk suka-suka atau bersemangat separuh jalan, itu tandanya anda tidak serius.

71 comments:

Fina Sophie said...

wow nice idea, and good effort! i'm in! luv writing. how to apply?

100penulis said...

@fina,
anta emel address ke my emel, nanti sy antarkan invitation

Tupai Karan said...

nak join..
check tgk aku hantaq email

100penulis said...

@Tupai Karan
ok.. invitation sent!

Rama2Ungu said...

OOwh..

Pert Doherty said...

Aku macam nak join...

100penulis said...

@Pert,
macam je ke? :) emel me

SyUhAdA said...

mcm bes jer~
nak join jgk la..

Q said...

hm...menarik.

SANDRA AZWAN said...

interesting!!!!

http://bysandraazwan.blogspot.com

cIk JanNah said...

wah mcm best jer?
nak join lah

:)

100penulis said...

@sandra azwan,
pls check your email for my invitation :)

Kumbang Jingga said...

berminat tp masih tak phm dgn sistem iklan tu..anyway this is my blog and my email

f4iz2010 at gmail.com
http://kumbangjingga.blogspot.com

100penulis said...

@kumbang jingga,
check emel utk invitation

nanti login blogger macam biasa dan sudah ada blog ini dlm dashboard, baca 1 pengumuman utk editors (klik Edit Posts)

Kumbang Jingga said...

patut wat 1000 penulis baru bnyk traffic lg kihkihkihkih..baru leh challenge blog hanis zalikha hehe

nur.sa said...

ok, mahu join since boleh post entry without syarat pelik-pelik ^^

dah send email yep..

yui92 said...

i am interested... if you have any requirements that need me to understand further.. please tell me at my blog...

if there are enough people to occupy as the writers, thank you anyway..

yui92
please feel free to view my blog so that you can evaluate my writing style..

Arief Arf said...

this is nice.
i'm in!
i've sent an email.
looking forward to this.
X)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

saya menunggu

Zyash said...

yeah2...saya nak join gak...
Best la idea ne...mane dapat ne??

zy_8586@yahoo.com

http://zyash.blogspot.com/
http://zyash-nuffnang.blogspot.com/

100penulis said...

@zyash,
invitation telah dihantar.. selepas confirm, login ke dashboard > edit post > pengumuman

idea dah lama ada, baru sekarang dapat laksanakan. sebelum orang lain ciplak dan claim ini idea dia, baik sy buat cepat..huhu

Ronnie said...

i also want to join......!!

Ronnie
http://wcsronnie.blogspot.com
Email : ronnie4blog@gmail.com

100penulis said...

@ronnie,
confirm the invitation that i sent through email

Rumiati Sarwono said...

i want to join and i'm already sent u the email,please visit my blog at http://rumiatisarwono.blogspot.com and please sign as my blog FOLLOWERS...thanks :)

100penulis said...

@rumiati,
confirm the invitation that i sent through email

Azmi said...

okeh nak join jugak...

DaHLia said...

rasa macam nak join...
tapi xberani, takut xcommit..
blog sendiiri pun nak kena paksa diri update..huhuh

bg peluang orang lain laa dulu :D

Chip said...

Aku dapat tahu pasal project nie dari blog Otak & Jantung.

Memang menarik idea dia. Aku salu tulis dalam bahasa omputih tapi sebagai side project, menarik jugak.

Chip
http://skuterhijau.blogspot.com/

bArdbOO said...

salam..sy nak join ye:

name: bardboo
emel: badariah_baharin@yahoo.com
blog: http://www.bardboo.com
nama blog: bardboo

miss faten said...

HEY :DD
Kedengarannya menarik. Barangkali.
Bolehkah daku sibuk2 mengjoinkan diri?? Ewahhh :D

myravea said...

Berminat!dah hantar ke e-mail

myravea@yahoo.com
http://myravea.blogspot.com

humbleyat said...

ada ruang lagi utk join huhu

kusut said...

tertarik amat dengan effort 100penulis ni. jadiknye.. nak join, dah hantar application dah pun.

harapnye tak lama lagi bleh la menjadik editor kat sini ye.

^^

chenta said...

salam and hye

nak join la..

ni emeail sy : syasya.chenta@gmail.com

blog : http://sukasukisya.blogspot.com

Faisal Admar said...

dah sent. dalam bahasa melayu or english pun boleh?

100penulis said...

@semua yang dah hantar emel with your details
sila confirmkan saja invitation, pastu boleh login dashboard dan mula post (jangan post byk2 sangat sehari ye hehe)

@faisal admar
dah reply :)
b.melayu, english, dua2 boleh

Azza ShanShan said...

Hye!
Macam menarik jep (:

Raja Fiqri Fauwaz said...

Hyep.. salam.. saya baru hantar email..

saya terjumpa blog ni masa blogwalking tadi.. hehe..

Azwandy Bin Muhamad said...

Nak join juga...

nabilah_2908 said...

sy berminat utk join..

sy juga dh emailkan segala details ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
LAGU RAYA FAVORITE

CikGadis said...

sy brminat.. dh email dh :)
hope ada tmpat ksong lg..

jejaka anggun said...

dah submit all details. sile buat apa yg patut. terima kasih.

muchang said...

dah anta details :)
selamat hari raya rakan2 bloggers

maCy said...

interested. introduced by one of the editors. how can i apply?

izfanora said...

nk join juga.. macam mana?

Kimmy Ai said...

weee~ dah send email! ;)

Kimmy Ai said...

weee~ dah send email! ;)

LORD ZARA 札拉 said...

ku tak jumpa code nya~

sigh~

amira said...

saya dah apply.. harapnya dapat invitation la

100penulis said...

SAYA TIDAK LAGI MELAYAN PERMOHONAN DI RUANGAN KOMEN INI. DIHARAP ANDA YANG BERMINAT, MENGGUNAKAN EMAIL DENGAN FORMAT YANG DIJELASKAN DI ATAS.

d_tieah said...

Sy dah hantar butiran ke alamat emel d ats..
Nak jadi admin gak..

nas said...

ok....sudah send da.....huhu

AnL Mama Glam said...

salam admin,

mamaG pun nak join jugaklah.. boleh kongsi macam-macam kat cni kan?.. harap2 diterima. dah send dah details kat email u..

tQ

♥ juee ♥ said...

berminat..naak join :))

jueeinsyirah@yahoo.com

http://jueinsyirah.blogspot.com/
curios la,,,

Nem0 o0h Nem0 said...

cmne nak dptkan code tu? cari2 tk jumpa pun..

Faizal@PeJAY said...

boleh tak join.aku dah hantar email..bagi feedback ek..

Wawa~* said...

salam... sy dah submit permohonan saya.. tq ;D

-wawa@secretwhisper.net-

hentakbelipat said...

maknanya saya perlu update entry untuk blog ini juga?atau boleh pakai ntry dari blog? papepun im in

deqlis said...

nk join juga boleh lagi kah??

Gadis Merah Jambu said...

nk join..
dh ata details..
harap2 nti check lah yer!!(^_^)

syaftome said...

want to join...
application sent.

thanks...

luvYOU said...

salam

dah send :)

^_^

eiffel said...

salam...


saya pown nk join...

eiffel said...

xderk code pown?cmne nk buat lgkh 1 tuh??? T.T

Lady Dyla said...

Nak join gak boleh?? :)

cAQluF said...

saye nak j0in in gak ley..??
da f0llow jugak..
n da email pun..

Pycah Abd Rahim said...

heyya :)

i dah send kat email di atas .
sila laa send me invitation oke :)

Melur Jelita said...

Salam admin,
baru baca dan baru tahu..masih boleh join?

phycrewz said...

mcm menarik..

danish said...

Ni untuk yang menggunakan blogspot saja ke?

Cilla Mus said...

Hi nak tanya, masih ada kekosongan tak untuk sertai dan masi bole join?